KORONAVIRUS RAZPRŠEN PO POSTOJNI: Kakšno pa je stanje v Obalno-kraški regiji?

Slovenija

V Občini Postojna so v ponedeljek našteli kar 28 novih okužb z novim koronavirusom. Po besedah poveljnika regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko Sandija Curka do zadnjih okužb ni prišlo v tamkajšnjih domovih za ostarele ali pa med zaposlenimi v določenem podjetju, pač pa so okužbe razpršene med občani po celotni občini.

"Smo presenečeni in zaskrbljeni, ko prejemamo tako visoke številke o okuženih v Občini Postojna. Še bolj nas skrbi, ker včeraj niso izvedli nobenega testiranja zaposlenih kakšne gospodarske družbe ali v kakšnem domu za ostarele, kar potrjuje razpršeno okužbo občanov znotraj mesta Postojna in njegove okolice," je povedal Curk.

Večje število okuženih starostnikov imajo trenutno v Domu upokojencev v Ilirski Bistrici. V zunanji rdeči coni v Domu na Vidmu imajo trenutno nastanjenih 57 stanovalcev, okuženih je tudi sedem zaposlenih. Sicer pa so v ilirskobistriškem domu doslej zabeležili že 100 okuženih stanovalcev.

Po Curkovem mnenju je spodbudno predvsem to, da v drugih domovih ni kakšnih večjih sprememb pri številu okuženih starostnikov ali zaposlenih.

Sandi Curk

Večjo okužbo so zabeležili tudi v Domu upokojencev v Podbrdu, kjer so na ponedeljkovem testiranju odkrili 11 okuženih stanovalcev. Slednje so že preselili v pripravljeno rdečo cono v domu, testiranje pa bodo v sredo ponovili pri vseh stanovalcih in zaposlenih.

Kot je povedal tiskovni predstavnik regijskega štaba CZ za Severno Primorsko Ervin Čurlič, se v ostalih domovih starejših občanov razmere postopno umirjajo, iz rdečih con pa prihaja nazaj vse več ozdravljenih stanovalcev.

Kakšno je stanje z okužbami v Obalno-kraški regiji?

Prvo mesto po največ na novo odkritih okužbah si v Obalno-kraški regiji delita Koper in Piran, in sicer so v obeh občinah potrdili po 15 novih primerov koronavirusa. Po osem so jih potrdili v Izoli in Hrpeljah-Kozini, pet v Sežani, tri okužbe v Komnu, dve v Divači in eno v Ankaranu.

V Kopru je tako trenutno 248 aktivno okuženih, v Izoli 133, v Piranu 121, v Ankaranu pa le 11. V Sežani imajo trenutno 61 aktivnih okužb, v Hrpeljah-Kozini 41, v Divači 23 in v Komnu 14.

V ponedeljek je za covidom-19 v Obalno-kraški regiji umrla ena oseba. Skupno je od začetka epidemije v tej regiji umrlo 16 koronavirusnih bolnikov, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija