KORONAVIRUS NAJ BI SE RAZPASEL V OBMEJNEM DOMU NA FERNETIČIH: V zelo kratkem času več smrtnih primerov

Trst

Koronavirus se je razširil tudi v domu za starejše občane na Fernetičih, poroča Primorski dnevnik. Dom so pred petimi leti odprli v prostorih nekdanjega obmejnega hotela in se danes imenuje Hotel Fernetti. Okuženih naj bi bil velik del oskrbovancev in osebja, število smrti naj bi se hitro povečalo. A vseh smrti ni mogoče povezati direktno z boleznijo covid-19, navaja portal.

Hotel Fernetti je tako še eden od številnih tržaških domov za starejše, v katerem se je razpasla okužba. V domu s 56 ležišči naj bi izvajali tudi zdravstvene storitve. Šlo naj bi za dom, ki zagotavlja standarde visokih kakovosti pri oskrbi.

Da je prišlo v domu do širjenja okužbe med oskrbovanci in osebjem, naj bi izvedel občan. Upravitelji doma informacije za portal niso zanikali. Eni od oskrbovank naj bi vzeli bris, ki je bil pozitiven. Ženska naj bi si delila sobo z drugo oskrbovanko, ki naj bi veliko kašljala.

V zelo kratkem času naj bi v domu zabeležili več smrtnih primerov. A kot poudarja portal, ni mogoče z gotovostjo vedeti, ali so bile vse umrle osebe dejansko okužene s koronavirusom, saj imajo ljudje v takšnih domovih še druge težke pridružene bolezni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija