KOPRSKI POLICISTI PRIJELI PREDRZNEGA ROPARJA S HITRE CESTE: Pripeljal je nazaj ukradeno torbico, a brez denarja

Kronika

Novogoriškim kriminalistom je uspelo preiskati roparsko tatvino, ki se je v začetku januarja letos zgodila na hitri cesti pri Vipavi. Na bencinskemu servisu v Vrtojbi je neznanec z ostrim predmetom preluknjal pnevmatike na osebnem avtomobilu Audi, voznik pa je nič hudega sluteč nadaljeval z vožnjo v smeri proti Ljubljani.

Med vožnjo po hitri cesti je 45-letni Makedonec kmalu opazil, da se je pnevmatika izpraznila, zato se je ustavil na SOS izogibališču v bližini Vipave, kjer je nameraval izpraznjeno zadnjo desno pnevmatiko zamenjati.  Takrat se je po nasprotni strani hitre ceste iz smeri Ljubljane pripeljal temnejši osebni avto. Iz njega sta izstopila dva moška.

Eden od njiju je preskočil varnostno ograjo in iz Makedončevega vozila ukradel moško usnjeno torbico, v kateri je oškodovanec imel gotovino in dokumente. Sopotnica v Makedončevem avtu je pričela vpiti, oškodovanec je stekel za moškim in ga tudi dohitel, ko je ta skušal prestopiti varnostno ograjo. Kljub temu je moškemu uspelo se vrniti v avto, ki ga je čakal, nato pa sta se z voznikom odpeljala proti Vrtojbi.

Ker ga je neznanec napadel, si je Makedonec poškodoval desno koleno in več prstov na desnici. Kmalu po pobegu sta se storilca pripeljala nazaj na kraj dogodka in v bližino oškodovanca odvrgla ukradeno torbico z dokumenti ter nadaljevala z vožnjo proti Razdrtemu. Oškodovanec in sopotnica sta potrebovala zdravniško pomoč, zato so posredovali ajdovski reševalci nujne medicinske pomoči.

Novogoriški policisti so prišli na sled 49-letnemu državljanu Kosova, ki ima stalno bivališče na Češkem. Pred dnevi so ga izsledili na območju Kopra in mu odvzeli prostost. Privedli so ga k novogoriškemu preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Policisti sumijo, da omenjena roparska tatvina ni bila edina, ki jo je Kosovar izvršil ter da je storil še več istovrstnih kaznivih dejanj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  27 .04. 2019 ob  06: 13
Koprski kriminalisti niso naredili nič (kot je že v navadi). Zadevo so rešili novogoriški kriminalisti. Zavajajoč naslov!