KOPRSKI POLICISTI IMELI OPRAVKA Z 68 ILEGALNIMI MIGRANTI: Dva voznika iz Srbije končala v priporu

Kronika

Na območju koprske policijske uprave so policisti od petka zjturaj do danes zjutraj obravnavali 68 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. 24 oseb so koprskim kolegom vrnili italijanski varnostni organi. Zaradi prepovedanega prehajanja meje so policisti prijeli tudi dva srbska državljana, ki sta po zaslišanju pri sodniku končala v priporu.

Fotografiji sta simbolični.

Policisti koprske policijske uprave so obravnavali 29 državljanov Pakistana, devet Afganistancev, sedem Maročanov, štiri Egipčane, štiri Iračane, tri državljane Eritreje, tri Alžirce, dva državljana Bangladeša, dva državljana Sirije, Libijca, Indijca, Irančana, Kubanca in državljana Sierre Leone.

V soboto ob 16.56 so policisti na avtocestnem počivališče Studenec ustavili osebni avto znamke Škoda, v katerem so bili nelegalni migranti. Istočasno so opazili še osebni avto Ford kuga, ki pa je uspel pobegniti. Zaradi suma, da se tudi v tem vozilu prevažajo ilegalni migranti, so policisti zapeljali za njim. Ustavili so ga na Videžu.

Ugotovljeno je bilo, da je prvo vozilo vozil 27-letni državljan Srbije. Prevažal je tri državljane Iraka in enega državljana Irana. Drugo vozilo je vozil 32-letni državljan Srbije. V vozilu so bili še štirje državljani Egipta, državljan Sirije in državljan Kube.

Oba državljana Srbije sta osumljena storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Po zaključenih policijskih postopkih sta bila s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku. Za oba je bil odrejen pripor, so sporočili s Policijske uprave Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  09 .06. 2020 ob  14: 27
Ce se nebi vpletale druge drzave v Sirijo,bi begunci ostali doma.Ce so zlikovci ki hodijo v Evropo je za razumet ker edino oni imajo jajca za ilegalno pustolovscino,morda je v kampu se komu spizdu denar.Posteni begunci ki so v Grciji,so normalni ljudje ki tega ne bodo naredili in bodo pocakali da se stanje umiri.Ceprav so razmere katastrofalne.
Rajsi kot da smo humanitarni,dejmo se nehat vpletat v tujo politiko,predvsem to velja za USA