KOPRSKA TRŽNICA VABI MED SVOJE STOJNICE: Po praznikih parkirišča ponovno plačljiva

Koper

Koprska mestna tržnica je s soboto, 25. aprila, ponovno odprla svoja vrata. Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov in priporočil pristojnih bo do nadaljnjega obratovala prilagojeno. Tržnica bo odprta vsak dan med 7. in 13. uro, z izjemo nedelj in praznikov. Režim prodaje izdelkov bo zaradi zagotavljanja varnosti nekoliko spremenjen.

Primož Marinko, vodja parkirišč in tržnice, ter Davor Briševac direktor Marjetice Koper

Vhoda na tržnico bosta dva – iz smeri parkirišča in s Pristaniške ulice, vendar občankam in občanom na Marjetici Koper priporočajo, da do nadaljnjega na tržnico vstopajo samo s Pristaniške ulice. Tako se bodo izognili prehodu skozi ozek in zaprt prostor objekta in dodatno poskrbeli za svojo varnost ter varnost svojih bližnjih. Spremenjena bo tudi postavitev stojnic, med katerimi bo več prostora, poleg tega bo vsak ponudnik lahko najel zgolj eno stojnico. Prodajalci in kupci bodo morali upoštevati priporočila o varnem nakupu, ki predvidevajo obvezno uporabo obraznih mask, razkuževanje rok in zagotavljanje medsebojne varnostne razdalje vsaj dveh metrov.

Omejen bo tudi vstop na tržnico, saj bo pri posamezni stojnici lahko samo en kupec naenkrat, drugi pa bodo morali počakati na primerni razdalji. Priporočljivo je, da se kupci pridelkov in izdelkov ne dotikajo, zanje bo to opravil prodajalec. Od sobote dalje je ponovno odprta tudi ribarnica, kjer bo režim ponudbe in prodaje prav tako prilagojen trenutnim razmeram.

4. maja znova v veljavi plačljiv režim na javnih parkiriščih

Po prvomajskih praznikih bo začela delovati tudi javna služba upravljanja s parkirišči, s katero se na parkiriščih, ki jih upravlja Marjetica Koper, ponovno vzpostavlja plačljiv parkirni režim. Urnik obratovanja posameznih parkirišč in cene parkiranja so objavljene na spletni strani Marjetice.

V prvem tednu bodo na terenu prisotni nadzorniki Marjetice Koper, ki bodo občanke in občane opozarjali na ponovno obračunavanje parkirnine. Istočasno se odpira tudi prodajno mesto Marjetice Koper na tržnici, ki bo zaradi varnostnih razlogov začasno obratovalo v nekdanjih prostorih pri zapornicah na parkirišču za tržnico.

Varnostni ukrepi za obiskovalce

Imetnike splošnih abonmajev, ki so v tem času potekli, obveščajo, da lahko njihovo veljavnost podaljšajo do vključno 15. maja. V vmesnem času naj ob parkiranju na parkiriščih, za katera abonmaji veljajo, stare abonmaje postavijo na vidno mesto. Poleg tega bodo imetnikom abonmajev, ki so bili v času uvedbe ukrepov še veljavni, veljavnost podaljšali za obdobje, ko abonmaja niso mogli uporabljati. To ne velja za abonmaje, ki jim je veljavnost pretekla pred 16. marcem.

Odvoz odpadkov v času prvomajskih praznikov

V ponedeljek, 27. aprila, bo odvoz odpadkov potekal nemoteno po ustaljenem urniku. Zbirna centra Sermin in Dvori bosta zaprta. Planirani odvoz odpadkov za petek, 1. maja, pa bo opravljen v soboto, 2. maja 2020.