KOPRSKA OBČINA IN MARJETICA ZA BOLJ VARNO OKOLJE: Zbrali skoraj 20 ton nevarnih azbestnih odpadkov

Koper

Mestna občina Koper (MOK) in Marjetica Koper sta v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Koper – center letos pripravili akcijo brezplačnega prevzema nevarnih azbestnih odpadkov. Iz občine sporočajo, da so občanke in občani akcijo zelo dobro sprejeli. Od junija do novembra so namreč zbrali in predali kar 18.320 kilogramov azbestnih odpadkov. V prihodnjih letih bo MOK podobno akcijo izpeljala tudi v drugih krajevnih skupnostih koprske občine.

Skupna akcija se je začela 5. junija, ob svetovnem dnevu varstva okolja, njen namen pa je bil občanke in občane dodatno spodbuditi k boljši, predvsem pa bolj odgovorni skrbi za okolje, v katerem živijo. Prvi korak pri dosegu cilja postati občina brez azbesta je nedvomno uspel, ocenjujejo na občini, saj so v obsežni akciji, ki se je končala novembra, zbrali nekaj manj kot 20 ton nevarnih azbestnih odpadkov.

V proračunu je bilo za ta projekt predvidenih 10.000 evrov, namenjen pa je bil vsem uporabnikom gospodinjstev na območju Krajevne skupnosti Koper – center, ki so imeli doma material, ki vsebuje azbest. V petih mesecih se je na poziv odzvalo 30 upravičencev, občina je za odvoz 18.320 kilogramov azbesta porabila približno polovico namenjenih sredstev. V prihodnjih letih bo MOK to področje še okrepila, saj bo sprejela pravilnik, ki bo določal upravičence, pogoje in postopek za uveljavljanje pravice do oddaje azbestnih odpadkov na območju celotne občine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija