KOPRSKA GLAVNA AVTOBUSNA POSTAJA KMALU V PRENOVO: Začetek del načrtujejo še pred poletjem

Koper

Celovita obnova glavne avtobusne postaje na Kolodvorski ulici v Kopru bi se lahko začela še pred poletjem. Koprska občina je namreč danes objavila javno naročilo za izbiro izvajalca del.

Če bo šlo vse po načrtih, bi se obnova glavne avtobusne postaje v Kopru lahko začela že junija letos. Naložba predvideva celovito obnovo in ureditev približno 3.600 kvadratnih metrov površine avtobusnega kolodvora s 14 peroni, od katerih jih bo polovica namenjenih avtobusom do dolžine 12 metrov, polovica pa avtobusom do 15 metrov. Ti bodo prekriti z nadstrešnico v obliki elipse, ki bo potnike varovala pred dežjem in vetrom ter jim nudila senco v vročih poletnih dneh. V neposredni bližini postaje bo zrasel tudi pritlični objekt, v katerem bodo prostori, namenjeni čakališču in nadzorniku prometa ter toaletni prostori. Izbrani izvajalec bo ob tem uredil še vozišče, postajo za mestna kolesa, parkirišče s tremi mesti za kratkotrajno parkiranje avtobusov in 10 postajališč za taksi vozila, poskrbel bo tudi za namestitev urbane opreme. 

Dela bodo trajala predvidoma šest mesecev, naložba pa bo sklenjena konec leta, načrtujejo na občini. V času del bodo vzpostavili začasno avtobusno postajo, in sicer na parkirišču med objektom železniške postaje in pošte, kjer bo uredila 11 peronov in devet postajališč za taksi in druge prevoze.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  04 .03. 2021 ob  19: 09
Zelel bi si da te pricakajo mladenke,ki zapeljivo migajo z boki in ti okoli vratu obesijo rozice,na koncu te pricakajo narkomani in alkoholiki.
V planetu Tus so,malo gres po trgovinah in tako....
forešter4 |  04 .03. 2021 ob  07: 50
bojo đankurji meli lepo zrihtano zdaj, ni lepšega prva stvar ki prideš v KP z vlakom, tisti ki še pride, kot spoznati lokalne odvisnike in jim po pregovrajanju in fehtanju pustiti par evrov za krek, mislim sendvič ---- MOK bi morala sistematsko odpraviti ta problem, ma dokler imamo kaplana za župana ne bo nič ker raje koplje greznice v 3PM
Piero Panin |  03 .03. 2021 ob  22: 23
Futuristicno,zgleda ko vesoljska ladja