KOPRČANI POZDRAVILI SVOJEGA JUNAKA: Čančar z navijači bučno proslavil uspeh (FOTO, VIDEO)

Koper

Slovenski košarkarski reprezentant Vlatko Čančar je včeraj v Kopru doživel drugi sprejem po osvojitvi naslova v ligi NBA z Denver Nuggets. Čeprav manjši od velike parade v Denverju, je Čančar bučno proslavil uspeh z navijači domačega mesta. Časa v domačem okolju bo sicer malo, saj ga čez mesec dni čakajo priprave na svetovno prvenstvo.

Koprčani so z navdušenjem pričakali vrhunskega košarkarja Vlatka Čančarja. 

Šestindvajsetletnega košarkarja je v Taverni v centru mesta sprejelo več sto domačinov, ki so se poveselili njegovega uspeha v najmočnejši ligi na svetu. Ob tem je priznal, da se mu zdi dejstvo, da je postal četrti Slovenec po Rašu Nesteroviću, Benu Udrihu in Sašu Vujačiču s šampionskim prstanom NBA še vedno kot prizor iz sanj.

"Če bi mi nekdo takrat, ko sem igral na betonskih igriščih pred blokom v Kopru, dejal da bom prvak v ligi NBA, se bi mu verjetno smejal, še posebej, ker sem takrat raje igral nogomet," je dejal novinarjem o velikem uspehu.

Sprejem Vlatka Čančarja v koprski taverni!

Posted by Regional on Tuesday, June 27, 2023

Kot je dodal, so se mu sanje izpolnile že z vstopom v najmočnejšo ligo na svetu. V njej mu priložnosti za igro sicer niha, a je v pretekli sezoni s 60 odigranimi tekmami v rednem delu in skoraj 15 odigranimi minutami na tekmo dobil največ priložnosti doslej. To je izkoristil in dosegel povprečje pet točk na tekmo ter poskrbel tudi za nekaj odmevnih in atraktivnih potez.

Med drugim se je po zmagi Denverja v finalu proti Miamiju zapisal tudi s čustvenim proslavljanjem na paradi v Denverju, kjer se je po ocenah lokalnih medijev zbralo med 700.000 in milijon ljudi. O pokalu Larryja Obriana za zmagovalce lige NBA pa je Koprčan včeraj razkril, da je veliko težji, kot si je predstavljal.

"Prvi občutki so bili, da je res težek pokal. Kocine so mi šle pokonci. Vse skupaj je bilo res neverjetno in tako hitro se je dogajalo. Zdaj, ko sem si doma pogledal posnetek tega, sem podoživel te občutke in še kar je neverjetno," je opisal dogajanje po zmagi na peti tekmi finala.

Na vprašanje o tem, kako je igrati z dvakratnim najkoristnejšim igralcem lige in najboljšim igralcem letošnjega finala Srbom Nikolom Jokićem, je bil z velikim nasmeškom kratek in jedrnat: "Lažjega dela še nisem imel."

Vlatka Čančarja srčno pozdravila tudi obilica najmlajših oboževalcev.

Posted by Regional on Tuesday, June 27, 2023

Na vrsti po sprejemu z veliko torto in tudi posebno poslikavo njegove podobe na eni izmed transformatorskih postaj ob koprskem potniškem ladijskem terminalu so kratke počitnice za Čančarja. Te bodo krajše kot ponavadi, saj sledijo priprave s slovensko reprezentanco pred svetovnim prvenstvom. Kot igralec NBA se bo reprezentanci pridružil konec julija.

Ob tem je priznal, da pred reprezentančno akcijo čuti nekaj nestrpnosti. "Glede na to, kako se je končal lansko evropsko prvenstvo, je sigurno nekaj več motivacije," je dejal o nenadejanem slovenskem izpadu v četrtfinalu proti Poljski v Nemčiji lani.

Sprejemu, na katerem je Čančar podpisoval košarkarske žoge in druge športne rekvizite ter se fotografiral z oboževalci, je sledila povorka do potniškega terminala. Sprejema se je udeležil tudi koprski župan Aleš Bržan.

Kljub motivaciji se ne želi spuščati v drzne napovedi o slovenskih možnostih na turnirju v treh azijskih državah. "Najpomembnejše je, da odigramo, tako kot znamo. Bomo videli, kam nas bo to pripeljalo," je dejal. O formatu tekmovanja, kjer bodo najboljše reprezentance po dveh skupinskih delih napredovale neposredno v četrtfinale, pa je dodal: "Nekega preračunavanja tu ne bo, na vsaki tekmi moramo na zmago."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Edi |  28 .06. 2023 ob  15: 44
Hribi ....mlad je to dečko komaj se je začelo...če ne bo poškodb.. kašen koper pokradli klub I propadli ...čez lužo je malo drugače na njegovi poziciji crnjotov za izvoz
čipollino |  28 .06. 2023 ob  13: 39
.
hribi |  28 .06. 2023 ob  11: 40
Vlatko je čisto v redu dečko. Ampak smanjite malo to doživetje. Fant ima skupaj skozi 60 tekem 900 min, 4 točke po tekmi... Realno tudi v Kopru ni bil velika zvezda.. Je pa seveda bil zraven ko so postali prvaki. To pa bo ostalo vpisano. Ampak nič več.