KOPRČANA IN STRUNJANČAN ORGANIZIRALI VEČ LAŽNIH PROMETNIH NESREČ: V žep pospravili dobrih 50 tisočakov

Kronika

Koprski kriminalisti so sredi julija na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper 34-letnega in 40-letnega državljana Slovenije, oba iz okolice Kopra, ter 48-letnega slovenskega državljana iz Strunjana. Ti so v sostorilstvu organizirali in omogočili lažne škodne dogodke, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Pri storitvi kaznivega dejanja jim je pomagalo še pet osumljenk in štiri osumljenci, fiktivni lastniki osebnih avtomobilov, ki so nastopili kot povzročitelji ali udeleženci lažnih prometnih nesreč.

Fotografija je simbolična. 

Kriminalisti so pričeli preiskovanje kaznivih dejanj na podlagi prijave oškodovane zavarovalnice. Pri osumljenih so opravili hišne preiskave in zasegli predmete, listine in elektronske podatke ter ugotovili, da so se osumljeni združili z namenom goljufanja in protipravne pridobitve premoženjske koristi.

V letih 2019 in 2020 so namreč pri zavarovalnici vložili odškodninske zahtevke za lažne škodne dogodke in v teh lažnivo navedli kraj in čas prometne nesreče. Na tak način so zavarovalnici povzročili veliko premoženjsko škodo ter si pridobili protipravno premoženjsko korist v višini približno 52.000 evrov.

Vsi so utemeljeno osumljeni storitve petih kaznivih dejanj (zavarovalniških) goljufij, za kar je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, so še zapisali na PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija