KOPRČAN NAROČIL ZA 500 EVROV PIJAČE, RAČUNA PA NI PORAVNAL: Iz lokala odpeljal pijan, dobili so ga v Šmarjah

Kronika

Ob 3.36 je v enem od lokalov gost naročil pijačo v skupni vrednosti 500 evrov, na koncu pa ni hotel poravnati računa. S kraja se je odpeljal pijan z osebnim avtomobilom. Policisti so voznika, doma z okolice Kopra, ustavili v Šmarjah. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal je 0,58 mg alkohola na liter izdihanega zraka, sledi mu obdolžilni predlog.

Vse fotografije so simbolične.

V četrtek dopoldan je na mejni prehod Jelšane pripeljal 75-letni državljan Italije. Pri mejni kontroli je prijavil lovsko puško znamke Beretta, za katero sicer poseduje Evropsko orožno  listino, ki pa je potekla 9. 7. 2018. Puško so mu zasegli in uvedli hitri postopek zaradi kršitve Zakona o orožju.

Postojnski policisti so zasegli neregistriran osebni avto, ki ga je vozil 16-letnik, na Bivju pa koprski policisti moped 38-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Obema sledi obdolžilni predlog.

Ob  20.07 so koprski policisti dobili obvestilo, da je nekdo vlomil v stanovanje na Markovcu. Na kraju so policisti ugotovili, da je vlomil tudi v sosednje stanovanje. Iz prvega je ukradel gotovino, kaj manjka v drugem pa se še ugotavlja, saj lastnika ni bilo doma. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se je dvakratni vlom zgodil v Semedelskih razgledih. O tem smo danes že obširneje poročali.

Ponoči je nekdo vlomil v lokal na Šmarski cesti v Kopru. Ukradel je menjalni denar in mizo izpred lokala.

42 nujnih primerov v zadnjih 24 urah

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 117 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami in eno prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in eno tatvino ter tri poškodovanja tuje stvari. Intervenirali so štirikrat zaradi kršitve javnega reda in miru ter posredovali zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija