KOPER OSTAL BREZ POMEMBNEGA IGRALCA: Omar Correia se seli v Trst

Koper

Francoski vezni nogometaš Omar Correia zapušča nogometni klub Koper in se seli v Trst. S klubom Triestina Calcio 1918 je podpisal štiriletno pogodbo, so zapisali pri tržaškem klubu.

Triindvajsetletni Francoz je lani dobil sploh prvo pravo priložnost v članskem nogometu in se izkazal za izjemno okrepitev. Na koncu se seli v Trst, čeprav so se po pisanju italijanskih medijev zanj zanimali tudi pri Salernitani, Venezii, Bariju in Reggioneju.

Klub iz Trsta zaenkrat še igra v serie C, ki pa načrtuje vzpon v višji rang tekmovanja. Klub se je tudi finančno okrepil, saj ga je poleti prevzel ameriški poslovnež Ben Rosenzweig.

Nekateri slovenski mediji pišejo, da bi koprski klub lahko s prestopom mladega francoskega nogometaša po letu dni zaslužil tudi milijon evrov in imel v prestopni pogodbi tudi klavzule o odškodnini ob morebitnem naslednjem prestopu.

Correia je pred tem sodeloval v nogometnih akademijah Le Havra, Ententea in Versaillesa, na koncu pa dobil priložnost v mladi ekipi pariškega PSG, kjer je na 21 tekmah dosegel tri gole. V koprskem dresu je na 38 tekmah v različnih tekmovanjih zadel dvakrat.

Morda bo Coreia priložnost v novem dresu dobil že v sredo, ko se bodo Tržačani v Vižovljah pomerili z ajdovskim Primorjem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija