KOPER IMA EVROPSKEGA PRVAKA: Domen Vergles osvojil zlato (FOTO)

Koper

Na Evropskem prvenstvu v mešanih borilnih veščinah, na katerem se je pomerilo 523 borcev in bork iz 35 držav Evrope, je Koprčan Domen Vergles postal evropski prvak v članski poltežki kategoriji mešanih borilnih veščin.

Med 29. marcem in 6. aprilom je v Srbiji potekalo prvenstvo IMMAF European Championships v mešanih borilnih veščinah. Na tem prestižnem tekmovanju se je pomerilo 523 borcev in bork iz 35 držav Evrope. Med njimi je blestel tudi slovenski borec Domen Vergles iz Kopra, ki je nastopil v kategoriji do 93 kg.

Vergles je dosegel izjemne zmage, med drugim je premagal bolgarskega borca Nikolo Ivanova. V finalu je nato premagal danskega borca Mikkela Iversena. S tem dosežkom je postal evropski prvak v članski poltežki kategoriji mešanih borilnih veščin.

Kot so sporočili iz kluba, se je Vergles kot član tržaškega kluba SSD IL Gladiatore Academy vsakodnevno pripravljal v lokalnih koprskih klubih, med drugim v KBV Budo Koper, MMA Koper in Gracie Bara Koper. "Njegova zgodba je zgodba o predanosti, vztrajnosti in neomajni volji, ki so mu omogočile, da se je povzpel na najvišji vrh evropske borilne scene," so zapisali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija