KONTROLE TUDI NA JAVNEM POTNIŠKEM PROMETU: Inšpektorji bodo nadzorovali izvajanje pogoja PCT

Slovenija

Zaradi slabšanja epidemioloških razmer v državi inšpektorji Inšpektorata RS za infrastrukturo poostreno nadzirajo izvajanje pogoja PCT v javnem potniškem prometu. V primeru ugotovljenih kršitev bodo inšpektorji ukrepali v skladu s pristojnostmi, so sporočili z ministrstva za infrastrukturo.

"Le z doslednim upoštevanjem pogoja PCT lahko skupno pripomoremo k obvladovanju epidemije covida-19, zato tako izvajalce kot uporabnike storitev pozivamo k odgovornemu ravnanju in spoštovanju predpisanih ukrepov," so v sporočilu o izvajanju nadzora zapisali na ministrstvu za infrastrukturo.

Poostren nadzor so že konec minulega tedna izvajali tudi Zdravstveni inšpektorat RS in Finančna uprava RS. Sklep o poostrenem nadzoru nad spoštovanjem pogoja PCT so sprejeli na četrtkovi seji inšpekcijskega sveta, ki jo je vodil minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  25 .10. 2021 ob  17: 46
Prekleta banda nacisticna, kratite mi ustavno pravico do gibanja. Te avtobuse ste kupili z denrjem davkoplacevalcev, kar sem tudi jaz. Heil Big Pharma!