KOMUNALA IZOLA: Deratizacija kanalizacije v občini Izola bo potekala ta teden

Izola

Komunala Izola d.o.o. bo v sodelovanju z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Enota Koper, od srede, 17. 3. 2021 do petka, 19. 3. 2021, izvajala deratizacijo javnega kanalizacijskega omrežja v občini Izola. Deratizacijo bo izvajala z obešanjem parafinskih vab v notranjosti kanalizacijskih  jaškov.

Z deratizacijo se učinkovito vpliva na zmanjšanje populacije glodalcev (podgane, miši itd.), ki se zadržujejo v kanalizacijskih omrežjih in okolici vaših domov oz. tam kjer imajo na razpolago zadostno količino živil in odpadkov (tudi ostankov hrane v kanalizaciji). Poleg tega, da povzročajo materialno škodo, so glodalci lahko tudi prenašalci nalezljivih bolezni, zato so ukrepi za zmanjševanje njihovega števila izredno pomembni.

Komunala Izola in NLZOH občanom priporočata, da poskrbijo tudi za deratizacijo v internih kanalizacijskih omrežjih in okolici stanovanjskih objektov, predvsem pa, da hrane in odpadnega jedilnega olja ne izplakujejo v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč v za to namenjene zabojnike oz. zbiralnike

Deratizacijo lahko opravljajo izključno pooblaščeni izvajalci, zato se je za naročilo teh storitev, potrebno obrniti neposredno nanje. V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo deratizacije, bo termin izvedbe premeščen, o čemer bodo občani naknadno obvestili. Za morebitne dodatne informacije pokličite na telefonsko številko 05/66 34 950 ali 05/66 34 935.

Deli novico: