KOMUNALA IZOLA: Delavci dosedanjega izvajalca po prenehanju pogodbe niso ostali brez dela

Izola

V izolski javnosti je danes zaokrožila informacija, da naj bi zaradi poteka pogodbe z dosedanjim izvajalcem kar 18 zunanjih sodelavcev Komunale Izola ostalo brez dela. Na komunalnem podjetju so pojasnili, da so novega izvajalca izbrali prek postopka javnega naročila, po njihovih informacijah pa delavci dosedanjega izvajalca niso ostali brez dela.

Na današnji novinarski konferenci občinskega vodstva je med drugim prišla na dan informacija, da naj bi 18 zunanjih sodelavcev javnega podjetja Komunala Izola ostalo brez dela, saj je komunalno podjetje sklenilo pogodbo z novim izvajalcem.

Na Komunali Izola so pojasnili, da je štiriletna pogodba z dosedanjim zunanjim izvajalcem potekla konec februarja, da pa sicer po njim znanih informacijah delavci dosedanjega izvajalca po prenehanju pogodbe niso ostali brez dela.

Izvedli so dva postopka javnega naročanja

V komunalnem podjetju so skladno z zakonom od oktobra lani do februarja izvedli dva postopka javnega naročanja za izvajanje storitev čiščenja in vzdrževanja javnih in drugih površin na območju Občine Izola in druga dela po naročilu, ki sta bila objavljena na portalu javnih naročil in uradnem listu EU. V prvem postopku javnega naročila so prejeli tri ponudbe, vendar nobena ni bila dopustna. V drugem postopku, ki je potekal prek pogajanji brez predhodne objave, pa je Komunala Izola vse tri ponudnike, ki so oddali ponudbo v predhodno izvedenem postopku, povabila k ponovni oddaji ponudbe, in sicer v dveh krogih pogajanj.

Naročnik je na podlagi prejetih ponudb izbral izvajalca, ki je izpolnjeval vse zahtevane pogoje in ki je v drugem krogu pogajanj ponudil najugodnejšo skupno vrednost za izvajanje storitev. Izbrani izvajalec je pričel z deli prav na današnji dan. Kot so še navedli v javnem podjetju, zunanji izvajalec, ki je v preteklem štiriletnem obdobju zanje izvajal razna redna in interventna dela, ni ponudil najugodnejše ponudbe in zato ni bil izbran.

Za izolsko komunalo bo storitve čiščenja in vzdrževanja javnih in drugih površin na območju Občine Izola izvajalo okvirno 15 oseb, ki bodo na podlagi potreb organizacijskih enot izvajali potrebne storitve. Ob tem so v komunali poudarili, da kot naročnik nimajo vpliva na izbor delavcev, ki delajo za posameznega zunanjega izvajalca, zato pa izvajajo nadzor nad kakovostjo izvedbe storitev.

Strasti je že dopoldne pomiril sam župan Danilo Markočič

Kot je pojasnil, se je že pogovoril z direktorjem Komunale Izola Denisom Beletom, ta pa mu je zagotovil, da bodo nekateri izmed omenjenih delavcev prejšnjega zunanjega izvajalca prešli na novega, nekateri pa so našli delovne izzive drugje, je povzel Markočič. Župan je ob tem poudaril, da ima zaposlovalna politika javnega podjetja za cilj zmanjšanje števila pogodbenih delavcev in povečanje stalnih oblik zaposlitve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija