KOMISIJA ZAVRNILA IN ZAVRGLA ZAHTEVKA ZA REVIZIJO JAVNEGA NAROČILA: 2TDK prejel le eno ponudbo, a je bila nedopustna

Koper

Državna revizijska komisija je zavrnila zahtevek za revizijo javnega naročila za železniške in predorske sisteme na drugem tiru med Divačo in Koprom, ki ga je vložila družba IVC, in zavrgla zahtevek družbe SŽ-ŽGP Ljubljana. Naročnik javnega naročila, podjetje 2TDK, je ponudbo prejel le od slednje in jo kot nedopustno zavrnil.

Kot so danes sporočili iz državne revizijske komisije, je družba IVC v zahtevku za revizijo zatrjevala, da sistem elektronskega javnega naročanja eno uro pred potekom roka za predložitev ponudb ni deloval. "V postopku pravnega varstva je komisija ugotovila, da vlagatelj ni mogel oddati ponudbe zaradi neupoštevanja navodil za uporabo tega sistema, zato je njegov zahtevek zavrnila," so pojasnili.

Vlagatelj SŽ-ŽGP pa je želel, da naročnik po neuspešnem odprtem postopku odda naročilo po postopku, za katerega ne objavi obvestila in v katerega povabi le njega. "Vlagatelju ne more nastati škoda, če naročnik naročila ne odda po postopku, za izvedbo katerega se je zavzemal vlagatelj, naročnik pa mora oddati naročilo po enem od postopkov, določenih v zakona o javnem naročanju," so zapisali in dodali, da je komisija zahtevek te družbe zaradi pomanjkanja aktivne legitimacije zavrgla.

Edino ponudbo na razpisu za železniške in predorske sisteme na drugem tiru med Divačo in Koprom je poslal konzorcij podjetij SŽ-ŽGP Ljubljana, Kolektor Koling in slovensko podjetje v turški lasti Yapi Merkezi Construction. Vrednost naročila je bila limitirana pri 142,2 milijona evrov, konzorcij pa je oddal ponudbo v vrednosti 198,5 milijona evrov. Podjetje 2TDK jo je kot nedopustno zavrnilo.

BONUS VIDEO: Na Dan mladosti smo v Kopru "ujeli" Titove pionirje

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija