KO LIKALNIKA NI PRI ROKI: Nad zmečkana oblačila s temi triki

Trendi

Če v nekem trenutku ostanete brez likalnika in morate zlikati majico, ne skrbite. Zmečkana oblačila lahko "zlikate" s kombinacijo ogrevanja in vlage, piše na portalu Reader's Digest. Tako lahko namesto likalnika med drugim uporabite lonec, vlažne brisače, kis v spreju ali celotno kopalnico, ki jo spremenite v domačo savno.

1.  Sušilni stroj za perilo

Najprej poglejte nalepko na oblačilih in preverite, ali oblačila lahko varno posušite v sušilnem stroju. Če je to dovoljeno, poškropite oblačila z vodo oziroma jih dajte v sušilni stroj na primer s parom vlažnih nogavic. V sušilni stroj lahko dodate celo nekaj kock ledu. Ko se stopijo, sproščajo paro, ki bo pomagala poravnati oblačila. Pustite, da se sušijo približno 15 minut.

2. Sušilec za lase

Oblačilo položite na ravno površino in sušilec za lase držite nekaj centimetrov nad tkanino. Na oblačilo lahko prej razpršite ali kapnete nekaj kapljic vode, da se zmehča.

3. Tuš

V kopalnico obesite oblačilo, spustite vročo vodo in zaprite vrata, da ustvarite učinek savne. Ta postopek "likanja" traja približno 20 minut. Pazite, da oblačil ne zmočite.

4. Likalnik za lase

Likalnik za lase zelo dobro lika na primer ovratnik in rokave. Prepričajte se le, da naprava ni zarjavela ali obarvana z izdelki za lase. Obenem pazite na temperaturo, saj nočete poškodovati oblačil ali se opeči.

5. Kis v spreju

Uporabite beli kis. Oblačilo popršite z mešanico enega dela kisa in treh delov vode ter pustite, da se posuši na zraku. Kis lahko uporabite tudi pri pranju perila v pralnem stroju, saj pripomore k čiščenju oblačil.

6. Mokra brisača

To je zelo preprosta metoda, vendar deluje odlično. Vlažno brisačo položite na oblačilo, ki ga prej namestite na ravno površino. Z rokami pritisnite in poravnajte izbokline. Oblačilo obesite, da se posuši na zraku.

7. Para

V kotličku zavrite vodo, nato pa oblačilo držite nekoliko stran od pare.

8. Lonec

V kovinski posodi zavrite vodo. Ko zavre, jo odlijte. Dno lonca uporabite kot likalnik. Poskrbite pa, da je dno posode čisto in bodite previdni, da se ne opečete.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija