KO JE IZVEDELA RAZLOG, ZAKAJ JI NOBENA DIETA NE BO POMAGALA, JE POSTALA SREČNA: Zdaj s svojimi oblinami mastno služi (FOTO)

Trendi

38-letna Heather Johnson, mati štirih otrok iz Južne Karoline, trpi za motnjo, ki se imenuje lipedem. Gre za kronično metabolno motnjo maščobnega tkiva. Ko je Heather izvedela, kaj je vzrok njene debelosti, se ji je svet obrnil na glavo, a na pozitiven način. Postala je zvezda Instagrama, ki je svoje obline izkoristila za zaslužek. V nadaljevanju si lahko ogledate njene fotografije, ki jih redno deli s preko pol milijona sledilcev.

Dotična motnja prizadene skoraj izključno ženske, neglede na telesno težo. Gre za obojestransko, simetrično povečano tvorjenje nenormalnega podkožnega maščobnega tkiva, ki se kopiči predvsem na nogah, redkeje pa tudi na rokah. Vzrok nastanka lipedema ostaja nejasen, vendar obstaja sum genetske in hormonske vpletenosti. Glede na strokovno literaturo je pojav lipedema ponavadi povezan z obsežnimi hormonskimi motnjami ali motnjami delovanja jeter

View this post on Instagram

A post shared by Heather J. (@heatherj.143)

Ne zavedajoč se svoje motnje, je Heather deset let preživela na dietah, z njimi je pričela že pri šestih letih starosti. Vstopila je v začarani krog hujšanja in pridobivanja teže.

Pri 31 letih je tehtala kar 192 kilogramov. Zdravnik ji je svetoval operacijo želodca, kar je storila in izgubila 74 kilogramov. Zadnja leta tehta 129 kilogramov. 

View this post on Instagram

A post shared by Heather J. (@heatherj.143)

Obseg njenih bokov znaša 149 centimetrov, pasu 99 centimetrov, okrog stegna meri 86 centimetrov.

"Ko sem izvedela za svoje stanje, mi je odleglo. Bila sem vesela, ker sem se takrat prenehala obremenjevati. Nositi moram kompresijska oblačila, noge so zelo občutljive na dotik, zlahka dobim modrice in vedno nosim dolge rokave, ker je koža na nadlakti zelo ohlapna,"  pojasni Heather.

"Lipedem sem sprejela, ko sem spoznala, da sem to jaz in če se ne bom imela rada, me ne bo imel rad tudi nihče drug," pravi Heather, ki ima na Instagramu več kot 508 tisoč sledilcev. "Zdaj služim na oblinah," ponosno pove Heather. 

Pove tudi, da jo sledilci dnevno preplavijo s pozitivnimi komentarji, ki prihajajo tako s strani moških kot žensk. Največkrat ji pišejo, da jih je navdihnila.

View this post on Instagram

A post shared by Heather J. (@heatherj.143)

Njen profil je med drugim pritegnil pozornost supermodelov Ashley Graham in Tyre Banks, ki sta njene fotografije delili na svojih Instagram profilih.

"Ljudje se morajo imeti radi in se zavedati, da so popolni takšni, kot so," zaključi Heather.

View this post on Instagram

A post shared by Heather J. (@heatherj.143)

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija