KLIC SREDI NOČI: "Razbijali škatle" Portorožanom

Kronika

Danes ob 2. uri so policisti prejeli prijavo za povečan hrup v Portorožu. Ugotovili so, da hrup prihaja iz enega od lokalov, kjer je bila zabava. Moškemu, ki je glasno predvajal glasbo, je bil izdan plačilni nalog, zoper odgovorno in pravno osebo pa sledi hitri postopek, so sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 115 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda pa je bilo pet intervencij.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti odkrili dva ponarejena PCR testa. Obema slovenskima državljanoma sledi kazenska ovadba.

Pod vplivom droge pristal na strehi

Danes ob 8.56 se je zgodila prometna nesreča na Belokrižki cesti proti Strunjanu, kjer se je vozilo obrnilo na streho. V prometni nesreči je bil zaradi neprilagojene hitrosti samoudeležen 33-letni voznik. Na hitrem testu je bil pozitiven na kanabis, odrejen mu je bil strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog, vozilo pa so mu zasegli.

Kraje in vlomi

V vasi pri Sežani je nekdo vlomil v hišo. Najprej je vse premetal, zatem pa ukradel več tisoč evrov gotovine in več kosov zlatnine.

V Portorožu je nekdo v zadnjih dveh tednih izvršil tatvino neregistriranega in nevoznega osebnega avtomobila Ford Mondeo, sive barve, karavan, letnik 1999. Vozilo je bilo parkirano na kmetijskem zemljišču v bližini hiše, vredno je 1000 evrov.

Nekdo je v Kopru ukradel parkiran in zaklenjen električni skiro znamke Ducati City Cross EX, rumeno črne barve, vreden 500 evrov.

V Portorožu so državljanu Italije na plaži ukradli denarnico, medtem ko je plaval.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali štiri ilegalne migrante. Včeraj ob 19. uri so policisti pri Mostičju ustavljali osebni avto Opel Vectra, ki ni ustavil, ampak je peljal naprej. Ustavili so ga pri odcepu za Predloko. Vozil je 23-letni državljan BiH (začasno prebiva v Sloveniji), v vozilu so bili še štirje državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo, so sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija