KITAJCI POSTALI DELNI LASTNIKI PODJETJA KOPRČANA: Vložili so več kot 8 milijonov evrov svežega kapitala

Koper

Kitajski tehnološki velikan Tencent je lani dokapitaliziral slovenskega razvijalca iger Triternion, je prek spletne strani Games Press sporočil ustanovitelj Triterniona Koprčan Marko Grgurović. Kitajci naj bi za 25-odstotni lastniški delež v podjetje vložili 8,2 milijona evrov svežega kapitala, so v petek poročale Finance.

Celotna skupina Tencent je po poročanju Financ največja v svetu videoiger. Lani so ustvarili približno 86 milijard evrov prihodkov, čisti dobiček kitajske skupine z več kot 110.000 zaposlenimi pa je znašal 35 milijard evrov.

Iz lanskih bilanc družbe Finance razkrivajo, da je singapursko podjetje Zopola International, ki po Grgurovićevih besedah sodi pod okrilje Tencenta, za 25-odstotni lastniški delež vložilo 8,2 milijona evrov svežega kapitala.

Primorski informatik je za časnik pojasnil, da novi lastnik ponuja podporo s svojimi znanji in jim odpira vrata v svetu IT, v tekoče poslovanje in razvijanje iger pa se ne vpleta. "Še vedno lahko delamo, kar nam paše," povzemajo Grgurovića.

Po dokapitalizaciji je Grgurović še vedno 75-odstotni lastnik podjetja, ki je lani ustvarilo 4,5 milijona evrov prihodkov od prodaje in 925.000 evrov čistega dobička. Kot pravi, so sveža sredstva zbrali z namenom širitve ekipe. Zdaj jih v Ljubljani dela 20, v ekipo pa namerava povabiti še deset strokovnjakov razvijanja iger. Verjetno bo večino novih razvijalcev iskal v tujini, odprt pa je tudi za domače kadre.

"Po dokapitalizaciji imamo dovolj sredstev, da tri oziroma štiri leta brezskrbno razvijamo igre, ki imajo po našem mnenju možnosti za uspeh," je še povedal in dodal, da namerava uspešnico Mordhau prirediti za konzole playstation in xbox ter jih ponuditi igralcem s tovrstnimi napravami v začetku novega leta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija