KDO SE JE ZNESEL NAD BMW-JEM? Na parkirišču za tržnico povzročil za 15 tisočakov škode

Kronika

Na parkirišču pri koprski tržnici se je v nedeljo nekdo znesel nad osebnim avtomobilom BMW, serije 4. Z ostrim predmetom je vozilo namerno poškodoval tako, da ga je v celoti porisal ter preluknjal, s tem pa povzročil za 15.000 evrov škode, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Nad BMW-jem se je nekdo znesel v nedeljo za koprsko tržnico. (foto: Google zemljevidi/Klavdija Klinar)

V Kopru je nekdo ukradel kolo Specialized MZB Pitch Men Comp, turkizno modre barve, vredno 400 evrov.

Nekdo je vlomil v prostore izolskih gasilcev in ukradel tri prenosne zveze.

V Dolnji Košani pa je nekdo ukradel kosilnico na nitko, nekaj steklenic vina, bencin, posteljnino in stare zvočnike, v skupni vrednosti 150 evrov.

Fotografija je simbolična. 

Zasačili več alkoholiziranih in 'zadetih' voznikov

V petek so policisti v Postojni ustavili 38-letnega Koprčana, pri katerem so zaznali simptome uživanja prepovedanih drog. Opravljen je bil postopek za prepoznavo simptomov prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na kokain. Odrejen je bil strokovni pregled, ki ga je voznik odklonil. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog.

V noči na soboto, ob 1. uri ponoči, so policisti na Šaredu ustavili 63-letnega domačina, ki mu je alkotest pokazal 1,02 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na cesti pred Petrinjami so v soboto popoldan policisti odvzeli vozniško dovoljenje 39-letnemu vozniku, ki je peljal več kot 50 km/h nad dovoljeno hitrostjo izven naselja – vozil je 150 km/h. Sledi mu obdolžilni predlog in izrek 18 kazenskih točk.

V soboto popoldan so v Kopru zasegli avto 73-letnemu domačinu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo dopoldan so policisti v Portorožu ustavili 43-letnega državljana Srbije, ki prebiva v Luciji. Napihal je 0,80 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog. Zvečer pa so v Luciji ustavili 45-letnega voznika mopeda. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,97 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi obdolžilni predlog.

V Hrvatinih so v nedeljo zvečer ustavili še osebni avto, ki ga je vozil 23-letnik z Jesenic. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,00 mg/l, opravljen hitri test na opijate pa je bil pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki pa ga je odločno odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Prometna nesreča v Čežarjih (foto: Facebook/Promet za Obalo/Jasna Mašinović)

Kolesar se je prestrašil avtomobila in padel

V Čežarjih je v soboto ob 9. uri 23-letna voznica osebnega avtomobila izsilila prednost 50-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročiteljici sledi plačilni nalog.

V soboto dopoldan je 55-letnik peljal kolo preko prehoda za pešce v krožišču v Luciji. Pred prehodom za pešce se je voznik osebnega avtomobila ustavil, vendar se je kolesar ustrašil in padel, pri tem pa si je poškodoval desno koleno in dobil udarec v prsni koš. Do trčenja ni prišlo, kolesar pa je zaradi bolečin kasneje odšel v izolsko bolnišnico. Po opravljenih razgovorih z obema voznikoma, je bil kolesarju izdan plačilni nalog.

Pri Petrinjah je v soboto ob 15. uri 42-letni voznik motornega kolesa iz Grosuplja zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je peljal 47-letni voznik iz Škofje Loke. Po trku je motorist padel in se poškodoval. Sledi mu plačilni nalog.

Policisti ilegalne migrante iščejo tudi z droni. (foto: Facebook/PU Koper)

Za koprskimi policisti 117 nujnih primerov

Policisti PU Koper so sicer v zadnjem vikendu intervenirali v 117 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 495 klicev. Obravnavali so 24 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in pet z lažjimi poškodbami. Zasegli so tudi eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in pet tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 21-krat.

Poleg tega so na območju PU Koper od petka zjutraj do danes zjutraj obravnavali deset oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Pet ilegalnih migrantov so obravnavali policisti Policijske postaje (PP) Koper, enega policisti PP Kozina in štiri policisti PP Ilirska Bistrica. Gre za pet državljanov Maroka, tri Alžirce ter po enega Egipčana in Turka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  18 .05. 2020 ob  20: 06
-1
Za policaja je kriminal njegov kruh.Ima redno placo,lahko vzame kredit,otroke bo poslal na solanje,sel bo na dopust imel bo krasno penzijo itd..
Nevem kdo je bil mentor prekrskarju,ampak ocitno ga je nekdo dobro naf....
Recimo moj sosed je naredu racunico kolko ljudi zivi od tega da kadi cike od delavca v fabriki,direktorja in drzave,trgovcev je enostavno nehal kadit..