KDO BO VODIL KOPRSKO MUZEJSKO KAVARNO? Odločitev bo znana 1. oktobra

Koper

Samo še do konca septembra se lahko gostinci prijavijo na razpis Pokrajinskega muzeja Koper za najem vrtov nove Muzejske kavarne, ki bo začela delovati z aprilom drugo leto. Z dokončanjem garažne hiše na Muzejskem trgu bo muzej pridobil tudi strateško prednost, saj bo stal na glavni vstopni točki v mestno jedro in njegova kavarna bo, posledično, toliko bolj zanimiva.

Spodnji vrt - lapidarij

Skupaj 25 miz bo razporejenih po spodnjem vrtu (lapidarij) in zgornjem (Vrt AS), kjer je predviden tudi pokrit prostor za deževne in hladne dni, tako bo delovanje omogočeno skozi celo leto.

Muzejska kavarna bo edina v Kopru, kjer bo strežba mogoča v takšnem vrtu, kjer se dobro počutje prepleta s kulturo in kulturno dediščino. Poleg več kot 20 tisoč vsakoletnih obiskovalcev muzeja bodo kavarne zelo veseli tudi domačini, ki bodo lahko tako zahajali v lokacijo s ponudbo višje kakovosti, obenem pa uživali v enkratnem ambientu.

Zgornji vrt – pogled proti odru

Gostincem se obeta tudi možnost prevzema organizacije tematskih praznovanj rojstnih dni za otroke, ki so zelo popularna ter seveda porok, ki se v muzeju dogajajo večinoma spomladi in jeseni.

30. september je zadnji dan za oddajo ponudb, odpiranje pa bo že 1. oktobra. Razpisno dokumentacijo je moč dobiti tu: https://www.pokrajinskimuzejkoper.si/si/aktualno/razpis-za-izbiro-najemnika-za-muzejsko-kavarno