KATERO NOVOST PRINAŠA LETOŠNJI FRIVOLUS? Objavili urnike pestrega dogajanja

Koper

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo v Kopru od 6. do 8. septembra ponovno odvil Frivolus – festival uličnih umetnikov.

Celoten program festivala Frivolus je brezplačen. Predstave bodo potekale na Carpaccievem trgu, Hlavatyjevem parku, Čevljarski ulici in mestni promenadi od 10. do 22. ure. V primeru slabega vremena se bodo predstave odvile v Taverni.

"Ulična umetnost je skupna kreacija umetnikov in občinstva, saj to ni več pasivno, temveč soustvarja in ne zgolj opazuje. Ulično gledališče spodbuja mimoidoče, da sodelujejo pri predstavi in v določenih primerih tudi narekuje, kako se bo igra odvijala," festival opisuje vodja projekta Tamara Crnjac in dodaja: "Predstave so namenjene vsem starostim, kdorkoli je lahko del izkušnje in uživa v čarobnih trenutkih festivala."

Festival bo gostil več kot 20 uličnih umetnikov in glasbenikov iz vseh koncev Evrope

"Letošnja novost je prisotnost slikarskega umetnika, in sicer bo na Čevljarski ulici v bližini študentskega centra v soboto in nedeljo ustvarjal Nik Anikis," še napoveduje vodja projekta. Nik Anikis je akademsko izobražen slikar, ki je za svoja dela prejel številna mednarodna priznanja. Je eden redkih slovenskih slikarjev, ki nadaljuje poslanstvo klasičnih mojstrov in hkrati navdušuje s številnimi prvinami, ki se zrcalijo skozi njegova dela.  

Podroben urnik in lokacije predstav si lahko ogledate v fotogaleriji pod člankom. Festival je možno spremljati tudi na Facebook dogodku.

Urniki in podrobnosti o festivalu

Predstave bodo potekale v petek od 15.30, v soboto in nedeljo pa od 10.00 do 22.00. V primeru slabega vremena se bodo predstave odvile v Taverni.

Likovni umetnik bo izvedel slikarsko delo, imenovano Prekletstvo Tritona, od sobote do nedelje med 10.00 in 20.00. V tem času bo mogoče slikarja opazovati pri delu"Žensko načelo je morje in komunikacija, ki jo kot sel opravlja Triton. Ko moško načelo ni sposobno preko komunikacije spoštovati žensko načelo, je ta potisnjena pod led, a bolečina ni samo njena, kajti žensko in moško načelo sta del enosti. Kadar je komunikacija oziroma ples med njima neskladen, je celota prizadeta," o zgodbi nastajanja dela pove Nik Anikis.

Deli novico: