KAR OSEM KILOGRAMOV: 'Finančnik' Cosmo odkril invalidski voziček poln kokaina (VIDEO)  

Kronika

Ker osem kilogramov kokaina je bilo skritega v invalidskem vozičku, ki so ga odkrili na milanskem letališču Malpensa. Z mamilarskim kurirjem, ki je v Milano prispel z letom iz La Romane (Dominikanska republika), v invalidskem vozičku in z vidno opornico na desni nogi, je pripotovalo 43 zavojev čistega kokaina. Prepovedani tovor je odkril 'finančnik' Cosmo, službeni pes italijanske finančne uprave, ki je lažnega invalida prestregel pri izhodu z letališča.

Potnik, gre za ameriškega državljana, ki je v Italiji pristal v nedeljo, je v avlo za prihode prišel z invalidskim vozičkom in osebnim skrbnikom. A na izhodnih vratih je Cosmo, službeni pes za odkrivanje prepovedanih drog, nakazal smer invalidskega vozička, s katerim se je potnik premikal.

Sledila je preiskava, v kateri so pripadniki italijanske finančne uprave razstavili kolesa vozička. Pri tem so ugotovili njihovo "nenormalno" težo in se odločili preveriti še notranjost. Tako so v zračnicah odkrili 43 tulcev, v katerih je bilo 8,4 kilograma čistega kokaina.

#Gdf #Varese: sequestrati, con l’ausilio del servizio #Cinofili, circa 9 chili di cocaina purissima abilmente occultata all’interno delle ruote di una sedia a rotelle. Arrestato a Malpensa #narcotrafficante. #NoiconVoi

Objavil/a Guardia di Finanza dne Četrtek, 04. maj 2023

Podoben poskus tihotapljenja droge so na letališču Malpensa prestregli že avgusta lani. Šlo je za španskega državljana, tudi v tem primeru lažnega invalida, ki je voziček napolnil s 13 kilogrami kokaina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija