KAR NI ŠLO V 13 LETIH, BO ŠLO ZARADI COVIDA ZELO HITRO: Nedograjen objekt UKC Ljubljana s kapaciteto 150 postelj, za 2,3 mio

Včeraj smo poročali, da si je predsednik vlade Janez Janša ogledal samevajoče prostore UKC Ljubljana in izzval slovenske gradbince, ali zmorejo objekt dokončati v 10 dneh. Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je danes sporočilo, da bodo zaradi pomanjkanja prostorskih kapacitet izkoristili prostore nedograjenega objekta Diagnostično-terapevtske službe. Po trenutnih načrtih bi tako pridobili kapacitete za okoli 150 postelj, so sporočili iz UKC Ljubljana. Projekt bo znašal dobrih 2,3 milijona evrov.

Vodstvo ljubljanskega kliničnega centra je namreč ocenilo, da je ta rešitev bolj smiselna kot pa selitev v nebolnišnične objekte, zaradi boljše dostopnosti vse bolnišnične in druge infrastrukture ter možnosti čim boljše organizacije zaposlenih, so v sporočilu za javnost pojasnili na UKC Ljubljana.

Gre za prvo in drugo nadstropje še nedograjenega objekta Diagnostično-terapevtske službe, katerega temeljni kamen je bil postavljen že leta 2007. V objektu je bilo načrtovano, da bodo poleg obstoječih urgentnih služb in heliporta do leta 2011 vzpostavljeni center internistične intenzivne medicine, kardiovaskularna intenzivna terapija, center intenzivne terapije in nekatere skupne službe, so zapisali.

V prvem nadstropju, velikem okoli 1800 kvadratnih metrov, bi se po trenutnem načrtu nahajalo okoli 50 postelj, v drugem, velikem okoli 3000 kvadratnih metrov, pa 100. Projekt bi potekal v dveh fazah. Glede na trenutno stanje v objektu se bo najprej vzpostavilo kapacitete v prvem nadstropju, kasneje pa še v drugem.

V sklopu del bi tako uredili tlak, razsvetljavo, osnovno prezračevanje, centralni pult, toaletne prostore, inštalacije za ogrevanje in pline, s pregradnimi stenami pa bi uredili še čiste in umazane prostore.

Na UKC Ljubljana so se ob tem zahvalili zaposlenim za izredno hitro projektiranje.

Na podlagi primerljivih projektov je na podlagi končnega popisa začetna skupna ocenjena vrednost javnega naročila znašala 2.459.016,39 evrov. Po pogajanjih z več podjetji so bila dela oddana za 2.379.900 evrov podjetju Remont. Postopek je potekal s pogajanji brez predhodne objave, in sicer po 46. členu zakona o javnem naročanju, so še zapisali na ljubljanskem kliničnem centru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
čarli |  29 .10. 2020 ob  21: 40
A bojo kitajci gradil, ker rok je bojda 10 dni.?
Sicer pa, bi blo fajn, če bi tudi v prihodnje tako hitro naredili nujno potrebni projekt in izbrali izvajalca ( brez pritožb, kot v preteklosti)
Lahko začnejo z drugim tirom, jupii.