KAOS S KOŠNJO TRAVE V KOPRU: Kaj počne občinski inšpektorat? (FOTO, VIDEO)

Koper

Natanko pred dvema tednoma so se s koprske Marjetice odzvali na očitke nekaterih občanov, da travnate površine v primerjavi s preteklimi leti niso ustrezno urejene, najbolj jih je zmotila nepokošena trava. Z Marjetice so takrat sporočili, da jim je zagodlo za košnjo neugodno vreme, stanje pa se v tem času ni izboljšalo, temveč je v mestu nastala še večja zmeda. Nekatere površine so namreč pokošene, nekatere pa ne, čemur naj bi botrovala delitev na zasebne in javne, medtem ko so, tako pravijo na Marjetici, za nadzor pristojni občinski inšpektorji.

Očitno se, za razliko od preteklih let, košnja trave v Kopru deli na javne in zasebne površine, ki so odvisne od lastnikov parcel. Vsaj tako je videti na terenu. Medtem ko je denimo okolica diskonta Hofer pokošena, takoj zraven trgovino Harvey Norman obrašča več kot meter visoka trava.

Krivda za tako kaotično stanje naj bi bila v tem, da se na Merjetici Koper striktno držijo pravila, da je komunala zadolžena zgolj za zelene javne površinemedtem ko so druga območja v domeni koncesionarja, funkcionalna zemljišča ob blokih v domeni upraviteljev blokov, zelenje na zasebnih zemljiščih pa v domeni zasebnih lastnikov. "Ti so odgovorni za to, da zelenje na zasebnih zemljiščih ne ovira ali ogroža mimoidočih. Sicer pa je za nadzor nad tem pristojen občinski inšpektorat," so pred 14 dnevi pojasnili na Marjetici.

Z vprašanji, kdo kosi kje oziroma zakaj nekje trava še vedno ni pokošena in kdo je zaspal pri nadzoru, smo se obrnili tako na Marjetico kot koprsko občino ter trgovca Hofer in Harvey Norman. Odgovore še čakamo.

Če ne bi bilo žalostno, bi bilo smešno. Sredi mesta. Poslali smo vprašanja na Harvey Normann, Hofer, Marjetico in Mestno občino. Nekdo zagotovo ne opravlja svojega dela.

Posted by Regional on Thursday, May 23, 2019

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  24 .05. 2019 ob  11: 01
13
Mislim da je ta ki se ukvarja že nekaj časa s kopersko travi sigurno na travi . :)))
DD_Fan |  24 .05. 2019 ob  10: 52
Očitno nekdo nima drugega za počet kot pa da se ukvarja s travo in ne s problemi kako leni občinarji kradejo ljudem. Rešitev pa so vedno inšpekcije ki kaznujejo ljudi v imenu taistih občinarjev. Vidimo kam paše tale "novinar" in tole skropucalo od častnika.
greg |  24 .05. 2019 ob  07: 54
22
res tragedija ker je malo višja trava. Kaos. Konec sveta. V Zurichu naprimer določenih travnatih površin namenoma ne kosijo iz razloga, da je čim več zelenja v mestu! Ker zdej ej to največji problem, če kak pas zelenice ni pokošen....
Eho |  24 .05. 2019 ob  00: 07
Če bi trava imela v svoji naravi, da je kratka kot bi bila lih kar na sveže pokošena, bi si nekdo domislil, da je lahko zanj primerna le če je visoka kot nepokošena trava v Kopru...
kjessi |  23 .05. 2019 ob  23: 10
A nimajo na Marjetici svetovalca GGM?
vseved |  23 .05. 2019 ob  22: 54
23
Lastnik je odgovoren .