KAKO SMO SE DRŽALI UKREPOV V PRVIH DNEH ZAPRTJA? Samo občani podali več kot 100 prijav

Slovenija

Policisti so v prvih štirih dneh ponovnega zaprtja države zaradi epidemije izvedli več kot 9000 nadzorov spoštovanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Pri tem so ugotovili 1831 kršitev in izdali izdali 242 glob, so sporočili iz Generalne policijske uprave. V šestih primerih so podali predlog Zdravstvenemu inšpektoratu RS.

Policisti so med 1. in 4. aprilom izvedli nadzor nad spoštovanjem vladnih odlokov na 9202 krajih, prijeli pa so tudi 102 prijavi občanov o domnevnih kršitvah odloka. Kršitve so ugotovili v 1831 primerih, pri čemer so izrekli 1589 opozoril in izdali ali uvedli 242 glob oziroma prekrškovnih postopkov. V šestih primerih so policisti podali predlog Zdravstvenemu inšpektoratu RS, so še pojasnili na policiji.

Od 1. aprila dalje je zaradi poslabševanja epidemije covida-19 za enajst dni omejeno javno življenje. Na prostem so obvezne maske, gibanje je omejeno na posamezne regije ter med 22. in 5 uro. Z nekaj izjemami je znova prepovedana prodaja blaga in storitev potrošnikom in zbiranje ljudi. Pouk poteka na daljavo, vrtci so zaprti, ponekod so ponovno zaprte tudi terase lokalov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija