KAKO SE BO ODZVALA EVROPA? Putin bo priznal neodvisnost separatističnih regij na vzhodu Ukrajine!

Svet

Ruski predsednik Vladimir Putin bo priznal neodvisnost separatističnih republik na vzhodu Ukrajine, je v ponedeljek sporočil Kremelj in dodal, da je o svoji odločitvi obvestil nemškega kanclerja Olafa Scholza in francoskega predsednika Emmanuela Macrona, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

"Predsednik namerava v bližnji prihodnosti podpisati ukaz," so sporočili iz Kremlja.

Kot so dodali, sta Macron in Scholz v telefonskih pogovorih s Putinom "izrazila razočaranje" nad odločitvijo.

Ruski predsednik je voditelja Francije in Nemčije seznanil z rezultati današnjega zasedanja ruskega varnostnega sveta, ki je bilo osredotočeno na aktualne razmere glede Donbasa v okviru resolucije spodnjega ruskega parlamenta o priznanju republik Donbasa.

Ruska duma je prejšnji teden Putina pozvala k priznanju neodvisnosti ukrajinskih separatističnih regij Doneck in Lugansk.

K priznanju sta danes Putina pozvala tudi voditelja samooklicanih Ljudskih republik Doneck in Lugansk, Denis Pušilin in Leonid Pašečnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  23 .02. 2022 ob  11: 02
pizda ej! ko bo matej tonin popizdo in zagrozil rusiji s sankcijami ali pa da bo nudil pomoč s slovenskim bojnim kontigentom Udarna pest" bodo fejst premislili ali se bodo zajebavali z našim huuuudim toninčićem
hud opasan tip
4ugoketo |  22 .02. 2022 ob  01: 11
podobne razmere kot kosovo in srbija
pa oboji imajo rudnike, hmmm