Mrzli zimski večeri so odličen čas za sladkanje z vročo čokolado. Si jo znate pripraviti sami? Pred vami je recept, s pomočjo katerega boste v le petih minutah pripravili najslastnejšo vročo čokolado, kar ste jo kdaj poskusili. Skrivnost je v sestavini, ki se odlično poda k okusu kakava.
KAKO PRIPRAVITI NAJSLASTNEJŠO VROČO ČOKOLADO: Skrivnost je v tej sestavini
Trendi
Skrivnostna sestavina, ki bo povzdignila okus in aromo vroče čokolade, je tahini ali sezamova pasta.
Potrebujete približno skodelico in pol temne ali mlečne čokolade, skodelico tahinija, ščepec soli in osem skodelic mleka. Mleko počasi segrevajte v posodi, medtem pa v mikrovalovni pečici ali na štedilniku stopite čokolado. V stopljeno čokolado vmešajte tahini in sol, dodate pa lahko tudi ekstrakt vanilije. Ko se zmes zgosti, jo vlijte v vrelo mleko in nekaj časa kuhajte.
Napitek seveda postrezite vroč. Naj vam tekne!
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
Novo iz Slovenije
POSEBEN POKLON ZLATI KOPRSKI OLIMPIJKI: Od danes Andreja Leški na poštni znamki
T.K.
-
danes ob 10:04
ZBOLEVAJO VEČINOMA ŠOLARJI: Po pandemiji petkrat, letos desetkrat več atipičnih pljučnic
T.K.
-
danes ob 08:48