KAKO POGOSTO PA SI VI UMIVATE LASE? To so priporočila slavnih frizerjev

Svet

Ni vseeno, kako pogosto si umivamo lase. S prepogostim umivanjim denimo, naredimo več škode kot koristi. Seveda smo si posamezniki pri tem različni, a vseeno obstajajo osnovna pravila. Profesionalni frizerji svetujejo tudi, naj uporabljamo šampone, ki ne vsebujejo sulfatov, saj ti izsušijo lasišče in lase, lasni folikli pa začnejo proizvajati več maščobe.

Newyorški frizer Julian Farel pravi, da se lasje manj mastijo, če si jih manj pogosto umivamo. Prepogosto pranje las namreč izsuši lasišče in z njega spere snov, ki jo proizvajajo žleze, da bi teme in lase zavarovala pred izsušitvijo. Prepogosto umivanje zato vodi do suhih in lomljivih las. Njegov nasvet je, naj si lase peremo enkrat do dvakrat na teden in ne bolj pogosto.

Njegov kolega Paul Cucinello dodaja, da je stanje las odvisno tudi od tega, koliko uporabljamo likalnik ali sušilnik za lase. V tem primeru si naj namreč las nikakor ne bi umivali več kot dvakrat na teden.

V kolikor se znojite oziroma se vam zdi, da bi si morali večkrat umiti lase, Cucinello predlaga, da si jih preprosto sperete z vodo, brez uporabe šampona.

Tudi pri izbiri slednjega je vredno biti pozoren. Uporabljajte takega, ki je najbolj primeren za vaše lase. Pazljivi moramo biti tudi pri uporabi regeneratorja, saj tega nanašamo le na konice las, ne pa ob temenu. Pri drugih preparatih pa frizerji svetujejo, naj jih uporabljamo čim manj, saj tudi zaradi tega, ker jih moramo sprati, pogosteje umivamo lase.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija