KAKO JE S COVIDOM NA OBALI? V izolski bolnišnici zdravijo 46 bolnikov, včeraj eden umrl

Izola

V obalni regiji so večje število okuženih z novim koronavirusom v domovih za upokojence, tako med stanovalci kot med zaposlenimi, zaznali v Izoli in Luciji, je za povedal regijski poveljnik civilne zaščite Rok Kamenšek. V izolski bolnišnici medtem zdravijo 46 bolnikov s covidom-19.

V izolskem domu upokojencev so v četrtek imeli 47 okužb, od tega 12 med zaposlenimi, v Luciji pa skupno 68 okužb, od tega 23 zaposlenih. Po Kamenškovih besedah stvari sicer ves čas spremljajo in so pod nadzorom. "Oblikovane so rdeče cone, nabavljena je dodatna oprema, pomagajo si s prostovoljci, bolničarji Rdečega križa," je navedel. Kot je dodal Kamenšek, so domovi za ostarele poleg tega v stiku z izolsko bolnišnico, na ministrstvu za zdravje pa so oblikovali skupino, kjer jim svetujejo glede vzpostavitve rdečih in sivih con. Prav tako so v posameznih domovih pregledali ustreznost lokacij, omejitve vstopov v domove ter preprečevanje mešanja zaposlenih in stanovalcev.

V Splošni bolnišnici Izola imajo medtem 46 bolnikov na covidnem oddelku, od tega je 41 v akutni bolnišnični obravnavi, pet pa v intenzivni enoti, je navedel strokovni direktor bolnišnice Dušan Deisinger. V četrtek so dva bolnika odpustili, eden pa je umrl. Deisinger je sicer ocenil, da so dosegli plato okužb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
4ugoketo |  27 .11. 2020 ob  19: 40
-1
paradox: bolj so strogi ukrepi, več je mrtvih ?
Obstajajo študije, ki kažejo, da ukrepi nimajo nobenega vpliva na število umrlih. celo kontraproduktivni so.
Teško si je predstavljati (verjeti), da vse kar delamo nima nobenega pomena?
vseeno je :-(
zaščitite ranljive.
magik |  27 .11. 2020 ob  14: 24
Covid v Obalno-Kraški regiji v sredo - podatki Covid - 19 sledilnik.

Največ okužb na št. prebivalcev je v občini Piran 0,764 % , sledijo Hrpelje - Kozina 0,673 %, Izola 0,643 %, Divača 0,593 %, Komen 0,510 %, Sežana 0,450 %, Koper 0,410 %, Ankaran 0,279 %.