KAJ SI ŽELIJO KOPRČANI V PARKU URBANIH ŠPORTOV? Poleg površin za otroke tudi nekaj popolnoma istrskega

Koper

Ker so na koprski občini pred določitvijo vsebin za novi park urbanih športov želeli vedeti, kaj pričakujejo občani, so se odločili za anketo. O konkretnih predlogih se je izreklo 3.000 Koprčanov. Kaj bo torej mogoče poleg skate parka še početi na 15.000 kvadratnih metrov površin?

Občina je sicer obvezne vsebine že določila in bodo urejene prednostno. Mednje poleg skate parka sodijo še pumptrack, večnamenska ploščad z vso potrebno infrastrukturo (voda, elektrika) za izpeljavo manjših in večjih dogodkov, športna ploščad, namenjena različnim športom, kot sta ulični nogomet in rokomet, javne sanitarije, gostinski objekt s spremljevalnimi prostori in otroškimi igrali ter povezovalne poti, ki bodo opremljene s klopmi, koši za smeti in javno razsvetljavo.

V anketi je največ občanov podprlo predlog otroškega adrenalinskega parka, sledita motorični park in ureditev dveh igrišč za ulično košarko (kletk). Ob tem so navedli še kar nekaj svojih predlogov, številni so izpostavili željo po ureditvi igrišča za pandolo in razširitvi obstoječega skate parka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joca amster damm |  09 .06. 2021 ob  07: 06
kaj si ne želijo:
prepotnenežev arogantnih turistov sezi celine
vseved |  08 .06. 2021 ob  14: 48
Potrebno je narediti park za pse , kjer bodo lahko lastniki uživali v pasjm scanju in dreku.