KAJ SE JE DOGAJALO OB OBJAVI SKORAJ DOKONČNIH REZULTATOV? Koprska volilna komisija od državne terja odgovore

Slovenija

V koprski volilni komisiji menijo, da je za včerajšnjo zmedo ob zaključku preštevanja glasov v Kopru, kriva neosvežena volilna spletna stran Ministrstva za javno upravo, je poročal Dnevnik, zato so od Državne volilne komisije že zahtevali pojasnilo, kaj je šlo narobe.

Težave ob razglasitvi zmagovalca županskih volitev v Kopru so se začele, ko se je na spletni strani izpisal podatek, da je preštetih že 99,99 odstotkov glasov. Popovič je tako čestital Bržanu, podporniki slednjega pa so začeli proslavljati.

A Miloš Senčur, predsednik koprske volilne komisije pojasnjuje, da takrat še niso bili vnešeni podatki s predčasnega glasovanja, prav ti pa so nato dodobra premešali karte. Zdaj je razlika med kandidatoma pičlih 12 glasov, odločale pa bodo glasovnice, oddane po pošti.

Mnogi se sicer sprašujejo, kako to, da so rezultate predčasnih volitev vnesli zadnje, saj so jih imeli na mizi prve. Senčur odgovarja, da so te glasovnice šteli šestkrat, ker nekaj ni sovpadalo. Pri tem je dodal, da je bil ob štetju ves čas prisoten tudi zaupnik kandidata Bržana.

Kot je Senčur še pojasnil za časnik, imajo glasovnic, prispelih po pošti, 44, pričakujejo jih še največ šest. Seja, na kateri bodo glasovnice odprli, se bo začela ob 12. uri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija