KAJ SE BO VLADA ODLOČILA OB ZAOSTROVANJU RAZMER? Svetovalna skupina se je sestala v ponedeljek, kaj je predlagala?

Slovenija

Vlada se bo danes seznanila z epidemiološkimi razmerami, ki se v zadnjem času zaostrujejo. Prav tako bo pretresala omejitvene protikoronske ukrepe. Svetovalna skupina za covid-19 pri ministrstvu za zdravje po neuradnih informacijah zaostrovanja ukrepov vladi ni predlagala.

Svetovalna skupina je zasedala v ponedeljek, a sklepov niso predstavili javnosti. Vodja svetovalne skupine Mateja Logar je v ponedeljek za STA pojasnila, da jo je vladna služba za odnose z javnostjo seznanila, da za ponedeljek ni predvidenih izjav o odločitvah svetovalne skupine.

Je pa STA neuradno izvedela, da svetovalna skupina vladi ne predlaga nobenih sprememb glede protikoronskih ukrepov. Svetujejo, da tudi šole ostanejo odprte po nespremenjenem režimu. In medtem ko naj bi v ponedeljek večina članov skupine soglašala s tem, da omejitev gibanja ponoči ni strokovno utemeljen, pa naj bi se v torek tehtnica prevesila v smer, da njenega umika vladi ne predlagajo. Pred 14 dnevi je bil sicer na mizi tudi predlog notranjega ministra Aleša Hojsa, da bi omejitev ob daljšem dnevu vsaj zamaknili, denimo zvečer na 22. uro, a je Hojs v torek za STA pojasnil, da danes tega ne bo vnovič predlagal, "saj je bil dogovor, da bo svetovalna skupina ta teden ponovno preučila njegov predlog oziroma se morda odločila celo za večje sproščanje". Z odločitvijo svetovalne skupine sicer sam, kot je še navedel, ni bil seznanjen.

Epidemiološke razmere se sicer po državi slabšajo. Zvišuje se povprečje novopotrjenih okužb, prav tako število hospitaliziranih, zaradi česar bodo ponovno vse bolnišnice sprejemale covidne bolnike oz. so se glede na izhodno strategijo znova pomaknile s tretje v drugo fazo.

Predsednik republike Borut Pahor pa bo danes nadaljeval z obiski regijskih štabov civilne zaščite, kjer se seznanja s stanjem in posebnostmi naporov pripadnikov civilne zaščite. Tokrat bo obiskal Zasavje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fritla |  24 .03. 2021 ob  10: 40
Če svetovalna skupina vladi ne predlaga nobenih sprememb glede protikoronskih ukrepov, potem so vsi člani te skupine odgovorni za bodoče smrti in težave pri eksponencialni rasti okužb.
Zadeva je zelo enostavna, angleški sev je izredno nalezljiv in glede na primere pri sosednjih državah bo samo še več okužb.
Alora bomo ta vikend v Istri spet imeli invazijo žabarskih mazačev.
štupido |  24 .03. 2021 ob  08: 09
Kitajci so oprali celo državo in imajo mir. Mi pa imamo vse hujše razmere in nihče ne ve zakaj.
Pred leti so razkuževali kamjone in avtomobile ko so bile prvič ptičje gripe in ostali sarsi in nore krave a zdaj z najhujšim virusom nosimo neke maskice in si razkužujemo roke. Virusa pa sene moremo znebiti