KAJ JE SPOROČILO "SLOVENIJE"? Na Trgu republike je kip mlade lepotice pokazal tole (FOTO)

Slovenija

Danes so člani Mladega foruma SD na Trgu republike odkril kip Sporočilo Slovenije. Ta po njihovih besedah predstavlja "mlado državo, znano po svoji lepoti, a slečeno do golega zaradi ravnanj oblasti". Z njim so poslali provokativno sporočilo vladajoči politiki. 

"Kip, Sporočilo Slovenije, vladajočim sporoča, da hoče živeti in se razvijati drugače. Predstavlja sporočilo, mladih, dijakov, študentov, njihovih staršev in starejših, da je dovolj nesposobne in nespodobne oblasti," je uvodoma pojasnil predsednik Mladega foruma SD Luka Goršek. Ta oblast nam jemlje sedanjost, ker nas tudi po več kot treh mesecih drži zaprte v naših sobah, priklenjene na ekrane, je izpostavil.

"Jemlje nam prihodnost, ko misli, da zna boljše od vsake in vsakega od nas sprejemati odločitve o tem, kaj bomo v življenju znali, kaj bomo delali in kako bomo živeli," je o načinu dela aktualne oblasti povedala podpredsednica Mladega foruma Daša Windischer in dodala, da vlada avtoritarno posega na vsa področja življenja: "Menda zato, da bi nas zaščitila pred virusom, a nam s tem povzroča velikansko škodo, ki jo mladi in družba plačujemo z velikanskimi stiskami, duševnim zdravjem in onemogočanjem zdravega načina življenja.""Vsak dan se zbujamo v bolj nasilni in sovražni družbi. Vsak dan je manj svobode in manj pravice," je opozoril Goršek. Poudaril je, akcija sporočilo mladih, ki "danes protestiramo, ker hočemo v šole in v univerze. Je sporočilo staršev, ki od blizu vidijo, kakšno škodo doživljajo njihovi otroci zaradi osame." Postavitev kipa je tudi sporočilo razumnih ljudi, ki jim je dovolj ignorance, neupoštevanja in nerazumevanja, so še povedali. 

Daša Windischer je pred kulturnim praznikom opozorila, da kultura ni le umetnost, ampak način življenja, naše vrednote, način sobivanja, izražanja: "Kultura je svoboda. Kultura je demokracija. Kultura je pravica. Kultura je resnica. Kultura je odprtost v svet. Kultura je radovednost in inovatovnost. In vse to, kar je slovenski način življenja, ta vlada ogroža in nasilno spreminja."


"Da, premagajmo skupaj epidemijo. Ampak ne, cene za to nismo pripravljeni plačati s svobodo, z demokracijo, z načinom življenja in doživljanja sveta okoli nas. Nismo je pripravljeni plačati s tem, da nas vklene v okove odločitev, ki jih sprejema v našem imenu in za nas veliki vodja. Vzeti človeku svobodo pomeni živeti v totalitarni družbi," so z akcijo poudarili v Mladem forumu SD.

"Ta kip Slovenije, mlade lepotice, je svoje sporočilo strnil v provokativen dvignjen sredinec. A preden se zvalijo nad nas izrazi užaljenosti in ogorčenja zaradi te geste, naj spomnim, da vlada in vladajoča politika ta sredinec kaže v čelo vsakega od nas, v čelo celotne družbe," je zaključil predsednik Mladega foruma SD Luka Goršek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  06 .02. 2021 ob  16: 34
@cazzimperio
"Čas je, da mladi forum SD fašisti grejo na zdravljenje odvisnosti od drog......"
Ne morejo. Vse kapacitete zasedene od SDS podmladka.
cazzimperio  |  06 .02. 2021 ob  16: 14
-8
Čas je, da mladi forum SD fašisti grejo na zdravljenje odvisnosti od drog......
kokodek |  06 .02. 2021 ob  15: 15
ne rabimo šol , ker je zadosti znati prešteti do 1, enega in edinega, edinstvenega Janeza
Eho |  06 .02. 2021 ob  14: 42
Fantastični časi za urjenje v potrpežljivosti.