KAJ JE IZZVALO NAPAD NA NADZORNIKA OKOLJA PIRAN? 43-letnik mu je grozil in ga celo zgrabil za vrat

Piran

Pred dnevi smo poročali o incidentu, ki se je pripetil v Luciji. Kot so nas obvestili na koprski policijski upravi, je 43-letni moški najprej redarja napadel verbalno, nato pa tudi fizično. Izkazalo se je, da je bila informacija delno napačna, saj ni šlo za občinskega redarja, temveč za nadzornika Okolja Piran.

Po prvih informacijah, ki so nam jih posredovali s Policijske uprave (PU) Koper, je vroča kri zavrela pretekli petek popoldan, ko je omenjeni moški iz lokala pričel zmerjati redarja. Slednji naj bi napadalca najprej odrinil, a ta kljub temu ni prenehal. Tedaj ga je 35-letni redar udaril in lažje poškodoval. Napadalec je tudi po tem še naprej grozil.

Vprašanja smo najprej naslovili na piransko občino, kjer so nas obvestili, da v incident ni bil vpleten nihče od redarjev Medobčinskega inšpektorata in redarstva Občine Piran in Občine Ankaran, temveč je šlo za nadzornika Javnega podjetja Okolje Piran.

Na piranskem Okolju so nam to informacijo potrdili. Kot so nam pojasnili, je naloga delavca na urejanju prometa oziroma nadzornika, da preverja, ali je parkirnina na parkirni površini v upravljanju Javnega podjetja Okolje Piran poravnana. V primeru, da temu ni tako, izda nadzornik poziv o plačilu parkirnine. V kolikor je uporabnik parkirišča v treh dneh po pozivu ne poravna, podjetje predlaga uvedbo prekrškovnega postopka Medobčinskemu redarstvu občine Piran in Ankaran zaradi neplačane parkirnine.

Poleg tega nadzorujejo tudi delovanje parkirnih avtomatov in avtomatskih blagajn, urejajo parkiranje na vseh parkirnih površinah, ki so v upravljanju podjetja, kontrolirajo in ugotavljajo čas parkiranja, zaračunavajo parkirnine za čas parkiranja ter izdajajo potrdila o parkiranju in plačilu. "Morebitne konfliktne situacije rešujejo na miren način, v primeru pritiskov in drugih oblik nasilja pa nimajo nikakršnih zaščitnih sredstev," so še zapisali.

Odziv na omenjeni incident

Okolje Piran smo prosili za odziv na omenjeni dogodek. Kot so nam pojasnili, je bil nadzornik "žrtev neizzvanega napada med rednim obhodom, ko je napadalec pristopil do njega in ga brez povoda sprva verbalno, nato pa tudi fizično napadel".

"Kaj je sprožilo izbruh ne znamo pojasniti, saj ne gospod ne njegovo vozilo v času napada nista bila obravnavana v postopku. Kljub pozivom naj se pomiri, je napadalec stopnjeval nasilje in se grozeče približeval zaposlenemu, ki se je odzval tako, da ga je odrinil od sebe, ko ga je nasilnež zagrabil za vrat, pa mu je v samoobrambi preprečil nadaljevanje napada in hujše posledice zoper svoje telo," so opisali.

Zanimalo nas je tudi, ali bo omenjenega nadzornika v službi doletela kakšna sankcija oziroma kakšna. Kot so nam pojasnili na Okolju Piran, bodo incident obravnavali pristojni organi, "ki bodo ugotavljali materialno oziroma kazensko odgovornost v skladu s predpisi, ki urejajo to področje"

Navajajo, da se njihovi nadzorniki tudi sicer občasno srečujejo z verbalnim nasiljem, a se to doslej še ni sprevrglo v fizično obračunavanje. Prav tako se še nikoli ni zgodilo, da bi nadzornik fizično obračunal z občanom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istrijan |  27 .05. 2021 ob  22: 14
@Cazzimperio alora vsakega, ki koristi plačljivo storitev in ne plača (parking, svetovanja itd.) je treba zapret v zapor, ker izvaja krajo?

Dio buh kaka mentaliteta...
Cazzimperio  |  27 .05. 2021 ob  13: 30
-16
Odpoved nadzorniku
td |  27 .05. 2021 ob  10: 52
16
Sankcija nadzornika? Kaj ni tukaj jasno?