KADILCI VSE BOLJ OMEJENI: Pri naših sosedih nameravajo prepovedati kajenje tudi na prostem

Svet

Dvajset let po prepovedi kajenja v zaprtih prostorih naj bi v Italiji prepovedali kajenje na prostem, je v nedeljo po navedbah italijanske tiskovne agencije Ansa poročal časnik La Stampa. V skladu z osnutki odlokov naj bi prepoved med drugim veljala za zunanje prostore barov, avtobusne postaje in parke, kjer so prisotni otroci in nosečnice.

Nekdanji italijanski senator Carlo Giovanardi, ki je leta 2003 pomembno prispeval k prepovedi kajenja v javnih zaprtih prostorih, ki jo je uvedel takratni minister za zdravje Girolamo Sirchia, je dejal, da bo nova ureditev "prinesla več svobode za vse". Dodal je, da bodo "ljudje še vedno lahko kadili na prostem, vendar ne takrat, ko bodo prisotni drugi".

Italijansko združenje za okoljsko medicino je danes pozdravilo novo predlagano prepoved, ki naj bi veljala tudi za elektronske cigarete in podobne izdelke, še poroča Ansa. Pri združenju menijo, da so tovrstni izdelki vstopna točka za zasvojenost s tobakom, ljudje, ki jih začnejo uporabljati v mladosti, pa bodo bolj verjetno postali redni kadilci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  07 .03. 2023 ob  10: 16
-1
Pri uvedbi pametnih cigaret so se nevarnosti za kadilce in ostale nekadilce, samo še povečale, saj se sedaj posveča posebna pozornost, odišavljenim in dodanim sestavinam v njih. Kot izgleda je posebej škodljiv ogret dim, saj se kadi tako v poslovnih prostorih, v parkih, tudi ob prisotnosti otrok, kar želijo v Italiji sedaj zmanjšati oziroma odpraviti. V javnih prostorih in gostinskih lokalih, pa kot izgleda ne bo več do sedaj dovoljenih kadilnic.
pametno.si/e-cigarete-in-oprema
Martin Kacur |  06 .03. 2023 ob  21: 04
kljub temu, da sem kadilec, podpiram vse ukrepe, ki bodo pripomogli k zmanjšanju kajenja.
kolega Manofsteel, najboljša rekreacija je na njivi. Tam kadi samo freza
ManofSteel |  06 .03. 2023 ob  19: 37
Pri nam pa se lahko kadi na območju za športne rekreacije kot je v Kopru na Bonifiki. Enkrat sem tekel po stezi...ženske z otroci posedavajo in kadijo, ti pa tečeš v dimu. Welcome to Balkan