KACIN NE BO VEČ VLADNI GOVOREC: V Janševem kabinetu so mu našli novo službo

Slovenija

Včeraj smo poročali, kako je na družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek, ki je nastal pred pričetkom tiskovne konference o epidemiološki situaciji v državi, kjer je vladni govorec Jelko Kacin med reševanjem tehničnih težav dejal: "Pejmo se mal' hecat". Vlada pa je današnji seji z 18. januarjem Kacina imenovala za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Usklajeval bo logistični del množičnega cepljenja proti covidu-19 v organizaciji NIJZ. Kacin je potrdil, da ne bo več uradni govorec, nadomestila ga bo njegova zdajšnja namestnica Maja Bratuša.

Kacin bo skrbel tudi za tekočo izmenjavo informacij in podatkov v povezavi s cepljenjem med pristojnimi institucijami vlade in institucijami EU. Tehnične pogoje za njegovo delo bo zagotovilo vodstvo Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Zakon o vladi določa, da lahko vlada na predlog premierja ali ministra brez resorja imenuje državno sekretarko ali državnega sekretarja, ki pomaga premierju ali ministru brez resorja pri opravljanju njegove funkcije v okviru danih pooblastil.

Vlada je sprejela tudi spremembo sklepa o imenovanju koordinacijskega odbora za državne proslave in prireditve, s katero so na predlog kabineta predsednika vlade v odboru razrešili Niko Dolinar Divjak, namesto nje pa so za članico imenovali Andrejo Valič Zver.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  14 .01. 2021 ob  18: 52
šel je na pozicijo kjer bo še manj delal in še več služil ...kako je nekomu lepo v javnih službah ...a mi ovce