JIM BO PREDSEDNIK PRISLUHNIL? Danes predvidoma pogovor Pahorja s protestnikom Stevanovićem

Slovenija

Predsednika stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki je vabil na sredine proteste, se bo danes dopoldne srečal s predsednikom republike Borutom Pahorjem, so sporočili iz stranke. V uradu predsednika so v zvezi s tem za STA dejali le, da je predsednik obljubil dialog in da se bo tega držal.

Kot so včeraj v sporočilu za javnost zapisali v stranki Resni.ca, bo Stevanović v pogovoru Pahorju predlagal, da pozove vlado k odstopu in predčasnim volitvam ter k odpravi obvezujočih ukrepov PCT (preboleli, cepljeni, testirani). V uradu predsednika so ob tem pojasnili le, da je Pahor obljubil dialog in da bo tej obljubi sledil. Spomnili so še, da je predsednik v preteklosti nekatere protestnike že sprejel in jim prisluhnil.

Medtem pa Stevanović, ki je v preteklosti po družbenih omrežjih vabil na sredine proteste, ki so se nazadnje sprevrgli v blokado cest, policija pa je za njihovo končanje uporabila vodni top in solzivec, na družbenih omrežjih znova poziva k udeležbi na protestu ta teden.

Po napovedi torkovega protesta, se kolena že šibijo. Predsednik RS Borut Pahor je že povabil Zorana na srečanje, ki se...

Posted by Resni.ca on Sunday, October 3, 2021

Kot napoveduje, želi izkoristiti pozornost javnosti ob tem, ko bo prihodnji teden v Sloveniji potekal vrh EU-Zahodni Balkan. Voditelji držav se bodo na neformalni delovni večerji zbrali v torek. Vse oči EU bodo uprte v Slovenijo, je zato zapisal Stevanović in navedel, da je pritisk treba stopnjevati.

Na napoved se je na družbenem omrežju Twitter že odzval premier Janez Janša, ki je ocenil, da je tako "govoril Mussolini pred pohodom na Rim". "Posledice so znane," je dodal.

Spletni portal Siol medtem poroča, da je Stevanović na Facebooku objavil tudi pismo, ki ga je naslovil na vlado in v katerem jo poziva k takojšnjem odstopu in ukinitvi pogojev PCT. Zahtevo naj bi podkrepil prav z namigom o morebitni blokadi slovenskih cest in države pred vrhom EU-Zahodni Balkan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  04 .10. 2021 ob  15: 47
Iak ga nobeden ne sljivi. Se bo vsaj s kom pogovarjal, da bodo mediji imeli kaj pisat.

Smo pa mi Slovenci eni bedaki. Imamo Popovice, Corlice , Stevanivice, Jankovice, ki nam povedo kaj je za nas dobro. Slovenski voditelji so itak vse razprodali.
Kdaj pride spet Marija Terezija.
kokodek |  04 .10. 2021 ob  07: 54
Pahor bo povedal, da se je treba pogovarjati in prisluhniti fašistom na oblasti