JELINČIČ, SIMONOVIČ, PERIČ IZDAJALCI? Žerjavisti brutalno nad poslance

Koper

Poslanci državnega zbora so včeraj odločali o noveli zakona o drugem tiru, s katerim je želel del opozicije iz projekta izločiti tuj kapital, a jim je bila s 44 glasovi proti 43 prižgana rdeča luč. Na te poteze odločevalcev so se odzvali v Sindikatu žerjavistov pomorskih dejavnosti Luke Koper, ki so dan pred tem pozvali, naj pri drugem tiru ne bo politikanstva in ponovno poudarili, da Slovenija za gradnjo ne potrebuje drugega vira kapitala. Gregorja Periča, Branka Simonoviča in Zmaga Jelinčiča Plemenitega so označili za izdajalce.

Poslanci državnega zbora so včeraj odločali o noveli Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača – Koper. 44 izmed njih je bilo mnenja, da novela, s katerim je del opozicije želel izločiti tuj kapital, ni primerna za nadaljnjo obravnavo, nasprotno pa jih je glasovalo 43.

Prva na njihovem seznamu izdajalcev, od katerega so, zaradi navezanosti na Primorsko oziroma Istro, pričakovali drugačno glasovanje sta Izolana Gregor Perič iz stranke SMC in Branko Simonovič iz stranke DeSUS. Kot so zapisali, skušajo skupaj z v Žusterno priseljenim Zmagom Jelinčičem Plemenitim iz stranke SNS "našo primorsko zemljo dati Madžarom".

Kot pojasnjujejo sta Perič in Simonovič "pred leti iz ribiškega kraja odšla v Ljubljano s polnimi usti zaščite interesov Istre in njenih prebivalcev, delavcev, kmetov, podjetnikov, upokojencev".

Tokrat pa sta se po njihovih besedah ponovno "izkazala kot brezhrbteničnika, ki kimajoče zalezujeta njun edini cilj: ohranitev udobnega fotelja v slovenskem parlamentu".

Enako kritični so do Zmaga Jelinčiča, ki se je po njihovih navedbah 28. junija 2016 udeležil velikega protesta "Luke ne damo!", pri čemer je pred stavbo podjetja "zelo ognjevito besedičil", da gre za "nacionalni interes, gre za to, da nam hočejo ukrast' biser, ki je tukajle v Kopru. Gre za neskončno svinjarijo, ki jo dela slovenska vlada".

To je razvidno tudi na 13. minuti videoposnetka, ki so ga objavili. "Izgleda, da je njegov nacionalni interes sedaj madžarski nacionalni interes."

Kot zaključujejo, poslancu italijanske narodne manjšine tematika ni dovolj pomembna. Žiža Felice se včerajšnje seje namreč ni udeležil.

So pa v Sindikatu žerjavistov pomorskih dejavnosti Luke Koper čestitali "zavednim domoljubom, ki so se opredelili proti izdaji in podprli novelo zakona".

Slednji so Matej T. Vatovec iz stranke Levica, Meira Hot (SD), Brane Golubovič (LMŠ) in Vojko Starović (SAB).

PERIČ, SIMONOVIČ IN JELINČIČ: IZDAJALCI PRIMORSKE? Včeraj je 44 poslancev izdalo nacionalni interes in slovensko...

Objavil/a Sindikat Žerjavistov Pomorskih Dejavnosti Luke Koper dne Četrtek, 13. maj 2021

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
I know |  15 .05. 2021 ob  09: 04
Bella roba tej IzoLJani. Venduti ze en peron solate. Ženske vsaj zaračunajo storitve. Tej dajo verjetno firerju že namazano bužo...zastonj. Poveracci.
Imajo srečo, da so nižje rasti in ne bodo toliko opazni, če se slučajno vrnejo. Zato Izolani, če pridejo, ji dajte kar na suho. So navajeni.
vseved |  14 .05. 2021 ob  18: 28
Ma kakšni izdakjalci!!! Hlapci in ritolizniki.
kokodek |  14 .05. 2021 ob  13: 14
27
se strinjam, da so Perič, Simonovič in Jelinčič izdajalci, z njimi paše vsi podrepniški izdajalci iz SMC, DESUS in SNS pa poslanec narodnosti!!!! sramote ne poznajo, so pa nihova dejanja ogabna!!!! me prav zanima, kaj bodo nakladali naslednje leto, ko bodo volitve....
 |  14 .05. 2021 ob  09: 24
19
Pozdrav vsem..pred časom je že bila novica lahko da je bil celo spin..čeprav vedno bolj vse gre "skupaj" ko oceniš ppodatke z leve in z desne pa s tako imenovane sredine..novega prebivalca obale - žusterne moti tovorni ladijski promet kvari veduto (kot kandelaber od luči) moti hrup mogočnih ladijskih motorjev, v branju v dz bo kmalu predlog za preusmeritev tovornega ladijskega prometa v rijeko inu triešt..da bo imel novi primorc zvečer in čez dan mir...
zakaj pa dovolimo tako nemogoč priseltveni sistem na obalojQuery112302554749467779851_1620976646121 zakaj ..koliko zdrži obala novih prebivalcev to je unmeglih ja frštenzi
kam do kdaj,,vse uničujete
turizem?? fak no pa ste ja šolani da ne zdrži ena obala vseh teh "turistov" ki so predvsem brez občutka in nimajo pojma kaj je vzdržnostni turizem--
to npr.da v eno postojnsko jamo ne nebijaš čim več ljudi ampak omejiš obisk in dvigneš ceno enako za obalo,,,ne pa koristijo bone in prvič v življenju imajo hotelsko hrano nad katero se neusmniljeno pritožujejo doma pa imajo hrano iz konzerve faaaak
Kolibri123 |  14 .05. 2021 ob  07: 56
33
Tako je! Izdajalci in prodane duše! Vprašanje ostane, kolikšna je bila cena.
hribi |  14 .05. 2021 ob  06: 38
32
@Cazzimperio
Tvoj poskus spremeniti temo v smislu patriota in borca za slovensko kri je preveč očiten. Tu imamo temo o domacih izdajalcih in bi verjetno bilo potrebno prebrati tvoje razmišljanje o njih. Temo o priseljencih, ki nam kradejo kruh bomo obravnavali naslednjič.
Cazzimperio  |  13 .05. 2021 ob  22: 59
-14
A to ne moti nikogar? Da žerjavisti zaposlujejo samo balkance !
Da Luki Koper že dvajset let vodijo gazde!
Domačini že dvajset let ne morejo priti zraven.
Kaj pa ima Koper od luke? Onesnaženje......... Itd
Fritla |  13 .05. 2021 ob  22: 13
26
Gregorio Perizzi, Vittorio il Nobile, Animo Simoni
Tre prodi combattenti per la nuova democrazia formato "per un voto che mi dai?".
Siamo testimoni di una nuova alba, un alba sull'asse Ungaro-Slava che ci porterà prosperità e ricchezza. 
Un asse governata da due eroici condottieri, Attila e Ivan-Giovanni il Terribile.
Ištrijan |  13 .05. 2021 ob  21: 42
39
Žerjavisti imajo prav! Od vseh omenjenih pa je ta Perič..........ne bom nadaljeval z opisom, ker bi postal zelo, zelo perverzen!!
Fritla |  13 .05. 2021 ob  20: 22
Gregor Perič, il nuovo che avanza.
Senza uomini del calibro di Gregorio l'Istria sarebbe una landa desolata.
Onore a questi figli di buona donna.
joe jaxson |  13 .05. 2021 ob  19: 19
29
mogoče pa bodo zamenjali preosvetljeni Mulet in ribarsko Izolo za Blatno jezero ?