JE ŠLO ZA UMOR? Moža italijanske evroposlanke našli mrtvega v avtomobilu (FOTO, VIDEO)

Svet

Moža evropske poslanke Francesce Donato, 55-letnega arhitekta Angela Onorata, so v soboto popoldan našli mrtvega v njegovem avtu v sumljivih okoliščinah. Čeprav naj bi nekateri indici kazali na samomor, poslanka trdi, da so njenega moža ubili.

Uraden vzrok smrti 55-letnega podjetnika Angela Onorata, moža evropske poslanke Francesce Donato, ki so ga v soboto našli mrtvega v njegovem avtu v Palermu, še ni znan. Čeprav naj bi imel moški okoli vratu zategnjeno plastično zanko, italijanske oblasti še vedno preiskujejo okoliščine dogodka. V prihodnjih dneh bodo opravili obdukcijo, da bi razjasnili vzroke smrti moškega, zadušenega s plastičnim trakom. Preiskovalci poskušajo ugotoviti, ali je šlo za samomor ali umor.

Onatov avtomobil je bil parkiran v mrtvem kotu med dvema nadzornima kamerama, zato vseh okoliščin še ni mogoče rekonstruirati. Zapisi kažejo, da se v bližini njegovega terenca ni ustavilo nobeno vozilo. Poleg tega na slikah ni bilo videti mimoidočih. Okoliščine bi lahko podpirale tezo o samomoru, razen hipoteze, da je morilec odšel tako, da je splezal na vsaj dva metra visok zid, ki omejuje avtocesto, da ne bi bil posnet.

Glede na to, kar je za Il messagero izvedel vir blizu družine, naj bi Angelo Onorato povedal sorodniku, da namerava rešiti težavo z osebo iz Capacija, v upanju na miren pristop. Kmalu po tem pogovoru so arhitekta našli mrtvega v njegovem avtomobilu. Doslej je znano to, da se je zjutraj odpravil na letališče po družinskega člana in ga nato pospremil na zabavo, organizirano ob krstu v mestu blizu Palerma.

Evroposlanka Donato trdi, da so njenega moža ubili. Onorata sta po tem, ko se ni oglašal na klice, prek lokacije na telefonu uspeli izslediti prav njegova žena in hči. Obe sta prepričani, da trenutno prevladujoča teorija o tem, da je storil samomor, ne drži.

Tožilstvo, ki koordinira preiskavo, je odredilo obdukcijo, ki bo opravljena v prihodnjih dneh.

Francesca Donato je bila v Evropski parlament izvoljena leta 2019 znotraj strankarske liste Severna liga, iz katere je leta 2021 izstopila. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija