JE MOGOČE VZPOSTAVITI STABILNO VLADO? SMC o pogajanjih, ne pa še tudi o kadrih

Slovenija

Člani izvršnega odbora SMC so danes razpravljali o aktualni politični situaciji in tem, "ali je možno vzpostaviti stabilno in na programu temelječo vlado", je po seji medijem povedal predsednik stranke Zdravko Počivalšek. O morebitnih kadrovskih razrezih v novi vladi, o kateri se pogovarjajo s SDS, NSi in DeSUS, pa danes še ni bilo govora.

Zdravko Počivalšek 

Ob robu izvršnega odbora stranke SMC je Počivalšek na vprašanje, o čem so razpravljali, odgovoril, da so še enkrat predebatirali aktualno situacijo. Pri tem je izpostavil vsebine, o katerih se je po njegovem mnenju treba najprej dogovoriti, in sicer starostno oskrbo, stanovanja, javno zdravstvo, čakalne dobe, omenil pa je tudi zmanjšanje birokratskih ovir v gospodarstvu.

"O kadrovskih razrezih danes nismo govorili. Ko bomo vse te vsebinske točke dorekli, pa verjamem, da bo lahko prišlo tudi do naslednjih korakov," je povedal.

Na vprašanje, ali že imajo informacijo o tem, koliko njihovih poslancev podpira oblikovanje nove vlade, je odgovoril, da je SMC še vedno enotna stranka in da verjame, da bo poslanska skupina ostala enotna skozi ves proces, bodisi pri formiranju nove, stabilne vlade bodisi v primeru volitev.

Simon Zajc

Minister za okolje in prostor, ki opravlja tekoče posle, Simon Zajc pa je po seji izvršnega odbora dejal, da se danes o (ne)enotnosti poslanske skupine niso pogovarjali. Na vprašanje, ali sam bolj podpira vstop stranke v novo vlado ali predčasne volitve, pa je dejal, da se bo o tem, če bo treba, izjasnil na prihajajočem svetu stranke, "do takrat pa bomo še počakali, kaj bo sploh na mizi".

Svet stranke bo sicer potekal v sredo, kjer se bodo po Počivalškovih besedah še enkrat v širši sestavi pogovorili o aktualnih zadevah.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
goldhorn |  18 .02. 2020 ob  13: 44
To kar danes razkriva Požar, je zadnji žebelj v Šarčevo krsto. Grozljivo, če je to vse res.
Marjan Šarec in Damir Črnčec sta si povsem podredila policijo in obveščevalne službe za politične namene. Ker imata pred seboj cilj predčasne volitve, ki LMŠ edine lahko ohranijo pri življenju, sta zanje pripravljena celo “preko trupel”. Po ekskluzivnih informacijah Črnčecev krog zaupnikov na Sovi, NPU in generalni policijski postaji vohuni za člani strank SMC, Desus in SAB ter njihovimi sorodniki. Vendar je molk prekinjen, saj je se je zgodil na NPU upor proti direktorju NPU Darku Muženiču, ki je pokrival vsako svinjarijo svetovalca za nacionalno varnost v kabinetu Marjana Šarca. Ključne informacije je po poročanju Požareporta za Črnčeca dostavljal Matjaž Jerkič, namestnik direktorja kriminalistične policije pri Generalni policijski postaji. Vse depeše, informacije naj bi se posredovale zaupniku notranjega ministra Boštjana Poklukarja, bivšemu kriminalistu Franciju Kregarju. Počilo je pred nekaj dnevi, ko so za dejavnosti izvedeli tudi drugi zaposleni na generalni policijski postaji, vendar sta generalna direktorica policije Tatjana Bobnar in bivši direktor kriminalistične policije Branko Japelj obremenjenega Jerkiča zaščitila. Zbirale naj bi se čisto vse "uporabne informacije": Od tega, ali je kdo kdaj in kje kaj "napihal", do prepirov v družinah, jointov pri otrocih, pretepov v šolah in tako naprej ...). Informacije naj bi se zbirale tudi iz arhivov, pa ne samo o (teh) politikih.