JAVNA DRAŽBA ZAKLJUČENA: Brillyjev center Obilja je kupil ankaranski gostinec

Koper

Danes je na Prešernovem trgu Kopru potekala javna dražba nekaj čez 290 kvadratnih metrov velikih prostorov, v katerih se trenutno nahaja Center obilja. Kot poroča Radio Koper, je prostore, ki so se prodajali po izklicni ceni 242.910 evrov, kupilo gostinsko podjetje Pacifik iz Ankarana. Zanje je ponudilo največ, in sicer 321.000 evrov.

Poleg koprske občine, ki je imela predkupno pravico, sta varščino vplačala še dva dražitelja: podjetje Pacifik iz Ankarana in drugi dražitelj (zastopal ga je Jurček Dolenc, ki ga povezujejo s prejšnjim koprskim županom Borisom Popovičem), je zapisano na spletni strani radia. Direktor Pacifika Andrej Trobec je za radio pojasnil, da je občina želela v njem urediti gostilno z lokalno ponudbo, a je po njegovih besedah bolje, da se tega loti privatni sektor. 

Z nakupom prostorov s strani ankaranskega gostinca je s tamkajšnjo dejavnostjo Centra obilja, ki ga je vodil Joshua Andrej Brilly (desno), očitno konec.

Koprska občina se je ob znesku, ki ga je ponudil Trobec, odpovedala predkupni pravici. Nato je, po poročanju radia, sledil zaplet, saj je po razglasitvi kupca s strani stečajne upraviteljice Anite Kodba, Dolenc želel z dražbo nadaljevati, saj je menil, da je bila njegova namera za nadaljnji dvig ponudbe pravočasno nakazana. Kodba ga je zavrnila, Dolenc pa je omenil možnost tožbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  29 .03. 2019 ob  18: 42
-9
Se ena neuresnicena pred volilna obljuba novega obcinskega vodstva.
max |  29 .03. 2019 ob  18: 27
26
čestitajmo Andreju in v upanju,da bo naredil še eno zgodbo o uspehu na mudi in pa pa silly willy brilli.... dejmo še razveljavit sramotno kupčijo z carpaccio pubom in tudi tam iztržit pravo ceno ter dobit resnega in sposobnega gostinca. itd.