JANŠI POKAZALA POSLEDICE NJEGOVIH ODLOČITEV V ZADNJEM LETU: "Sem le kapljica v morju nehumanih dejanj našega zdravstva"

Slovenija

Na družbenem omrežju Facebook se je pojavila še ena izmed zgodb "malega človeka", ki v času epidemije koronavirusa prepogosto "potegne krajši konec". Gospa s Štajerske je delila svojo neprijetno izkušnjo s slovenskim zdravstvom, z objavo pa se, kot je zapisala, obrača na "g. Janeza Janšo, g. Boruta Pahorja, na NIJZ in vse druge soudeležene pri sprejemanju in odločanju o ukrepih in odlokih glede zajezitve pandemije. Z nekaj slikami in besedami vam želim prikazati posledice vaših odločitev v tem enem letu."

Kot je zapisala Štajerka, bi morala včeraj k osebnemu zdravniku po prevezo, a ni bila obravnavana. Telefonska linija, ki naj bi služila naročanju pacientov, je bila med 7.30 in 14.00 neprestano zasedena. Ker ni bila naročena, je čakala pri vhodu v zdravstveni dom in klicala v 1. nadstropje na zasedeno linijo. Po 45 minutah je obupala in odšla domov, brez da bi dobila novo prevezo.

"Po poti od tam se mi je vse skupaj odlepilo, tako da sem šla v lekarno in kupila vse, da sem si sama prelepila. Glede na sistem, kako deluje to zdravstvo, zelo dvomim, da mi bo jutri kdo očistil in prevezal rano, ker se mi danes ni uspelo naročiti," je pojasnila in prešla k "bistvu".

"G. Janez Janša in g. Borut Pahor povejta mi, a je to normalno? Koliko ljudi je umrlo zaradi neobravnavanja pri osebnem zdravniku? Sama sem zaradi tega pristala v bolnišnici. Hvala bogu sem prišla do bolnišnice. Ampak sprašujem se, in tudi vi bi se morali vprašati, koliko jih ne pride do bolnišnice?" Odgovorne je pozvala, naj naredijo red tam, kjer se je vse začelo, naj uredijo zdravstvo tako, "da bomo ljudje deležni pomoči in obravnavanja, kot si ga zaslužimo. Smo živi ljudje in to je naša pravica."

Za konec je še zapisala, da se zaveda, da ni osamljen primer, ampak "le kapljica v morju nehumanih dejanj našega zdravstva". Prepričana je še, da bi, če bi povedala, da ima simptome koronavirusa, bila obravnavana prednostno.

Pod njeno objavo, ki je naletela na precej velik odziv, so se zgrnili komentarji, v katerih so uporabniki družbenega omrežja delili podobne izkušnje in se strinjali, da je zdravnika v teh časih izredno težko priklicati.

Z mojo današnjo objavo se obračam na g.Janeza Janšo, g.Boruta Pahorja, na NIJZ in vsem drugim soudeleženim pri...

Objavil/a Stanka Kušek dne Ponedeljek, 15. marec 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  16 .03. 2021 ob  11: 21
-18
Uboga gospa pa ni valda, da je kriv JJ in Pahor zaradi tega ker v Mariboru živite kot romina jugu Slovenije. Kaksna družba takšno zdravstvo. Doker ga nisi potrebovala pa ti je dol viselo ali kako že? Moj oče je invalidin vsakič, ko pride do zdravnika ga sprejmejo, tako da ne kvasit neumnosti...mediji pa itak delate po principu rekla kazala hahahahah