JANŠEV ODZIV NA ALTERNATIVO VLADI: "Poimenovanje Koalicija ustavnega loka je norčevanje tako iz slovenskega jezika kot iz ustavne ureditve"

Slovenija

Predsedniki LMŠ, SD, Levica in SAB so potrdili začetek pogovorov z namenom oblikovanja alternative vladi Janeza Janše. Izhodišče za povezovanje je pobuda Koalicija ustavnega loka, ki jo je nanje naslovil ekonomist Jože P. Damijan. Ta je pripravljen postati mandatar, v strankah pa se strinjajo, da je predlog dobra osnova za nadaljevanje pogovorov.

Kot je na popoldanski novinarski konferenci dejal predsednik LMŠ Marjan Šarec, v štirih opozicijskih strankah ocenjujejo, da je dokument sprejemljiv, saj da vsebuje vse, kar vsebujejo že njihovi programi. Poudaril je še, da se želijo pogovarjati stran od mikrofonov in kamer. K sodelovanju bodo povabili tudi koalicijski SMC in DeSUS, ki jima po besedah predsednice SAB Alenke Bratušek želijo dati "možnost, da skočita s tega vlaka norosti, ki drvi v pogubo".

Dokument Koalicija ustavnega loka navaja tudi programske prioritete, ki temeljijo na šestih stebrih za razvojni preboj, prijazno prihodnost, večjo pravičnost in varnost. To so učinkovit odgovor na koronsko krizo na zdravstvenem področju, infrastruktura za prijazno prihodnost, sodobna infrastruktura, znanje in kultura, zelena in digitalna preobrazba ter spodbujanje tehnološkega razvoja in komercializacije razvojno prebojnih idej.

Poleg Jožeta P. Damijana so podpisani pobudniki še Spomenka Hribar, Pavel Gantar, Boris A. Novak, Arjan Pregl, Barbara Rajgelj, Slavko Splichal, Niko Toš in Slavoj Žižek.

Janša: Poimenovanje Koalicija ustavnega loka norčevanje iz ustavne ureditve

Janša se je na pobudo za oblikovanje t. i. koalicije ustavnega loka odzval na Twitterju. Zapisal je, da je "poimenovanje skupinice levih in skrajno levih strank in strančic za ustavni lok norčevanje tako iz slovenskega jezika kot iz ustavne ureditve RS"

"Ustavni lok po definiciji zahteva predstavništvo najmanj dveh tretjin volilnega telesa," je svojo oceno pojasnil Janša.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Mitos |  08 .10. 2020 ob  19: 54
-1
Nisem ne levi ne desni, pero nek plešavi zapornik mi pa že ne bo pametoval......TI si prva sramota za naš narod, vsa druga merda pride za tabo gospod Ivan plešasti!
Tiramola  |  08 .10. 2020 ob  12: 22
-1
Vsi zaščiteni in vsi delat.
Drugače sledi propad slovenčkov.
Lp
Komunisti, povsod so |  07 .10. 2020 ob  21: 54
-4
Slovenci so mešanica peščice rimsko-germanskih ljudi in mase turško-balkanskih migrantskih mešanic. Samo spored kulturnih prireditev ta teden pogledaš ;) Kemija deluje, prej ali slej bo Slovenija zopet del neke zatohle slovansko-partizanske-muđahedinske ★Covid★ naveze, kjer nikomur ničesar ne bo manjkalo in vsi se bodo imeli radi. Radi radi radi.
Tom |  07 .10. 2020 ob  19: 04
In to pravi človek, ki ne spoštuje sodne niti izvršilne oblasti, se dela norca iz poštenih državljanov, laže, da njegovih kraj niti ne gre omenjat ........... človek, ki je bil v zaporu in bi še moral biti, vendar ga je rešilo US, da je zadeva zastarala! Narobe svet!