JANŠA O NOVEM ZDRAVSTVENEM MINISTRU: Kandidata že ima, kdaj ga bo razkril?

Slovenija

Premier Janez Janša je včeraj ob robu obiska šempetrske bolnišnice izrazil pričakovanje, da bo mesto ministra za zdravje popolnjeno v začetku leta 2021. Kot je dejal, glavni razlog za to, da še niso predlagali kandidata, ni v tem, da ne bi imeli ustreznega, ampak v nemirnih političnih razmerah.

Janez Janša

"Smo na dobri poti in pričakujemo, da bo v začetku prihodnjega leta to mesto popolnjeno," je včeraj dejal Janša. Na vprašanje, iz katere koalicijske stranke bo nov zdravstveni minister, je dejal, da je to manj pomembno.

Bolj pomembno je, da bo to nekdo, ki bo še naprej uspešno nadaljeval delo spopada z epidemijo in bo v skladu s koalicijsko pogodbo sposoben urediti ključna odprta vprašanja v zdravstvu. In teh je veliko, je povedal predsednik vlade, ki je po odstopu Tomaža Gantarja z mesta zdravstvenega ministra začasno prevzel vodenje tega resorja.

Ob tem je zatrdil, da delo na ministrstvu za zdravje ob dodatnih naporih poteka normalno.

Tomaž Gantar

Na vprašanje, ali se je dogovarjal z v. d. direktorja šempetrske bolnišnice Ernestom Gortanom, da bi prevzel resor, je odgovoril nikalno. "Nisva se pogovarjala, ker še nekaj dni čakamo, da se pomirijo politične turbulence," je dodal.

Sicer pa je Janša tudi komentiral napoved predsednika DeSUS Karla Erjavca, da bodo v prihodnjem letu vložili konstruktivno nezaupnico. "Po katerem novem letu? Še kakšno resno vprašanje," je vprašal premier.

Dodal je, da je Erjavca povabil na pogovor, ko je postalo javno, da bo postal novi predsednik DeSUS, in mu predlagal, naj vstopi v vlado, prevzame težak resor in pomaga. Kot trdi Janša, Erjavec takrat ni dal končnega odgovora, je pa bil jasen poznejši razplet, ko je DeSUS zapustil koalicijo. "Jaz to obžalujem. Medtem ko patetičnih poskusov, da se ruši vlado sredi epidemije, ne bi komentiral," je dejal.

Povedal je še, da bo vlada delala tudi med prazniki, med njimi bodo tudi spremljali epidemiološke razmere. Vseeno pa pričakuje, da bodo lahko kakršno koli novejšo oceno podali proti koncu prihodnjega tedna.

Zagotovil je, da ne bodo na hitro sprejemali sprememb. Naslednji ciljni datum, da bi se lahko vrtčevski otroci in tisti, ki obiskujejo prvo triado osnovnih šol, vrnili v šole, pa je 11. januar, je še dejal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Dušan |  02 .01. 2021 ob  01: 22
Vrtce in šole bodo odprli 11. januarja.... LETA NIKOLOVEGA !!!
kokodek |  01 .01. 2021 ob  22: 02
vrtce in šole bodo odprli 11. januarja.... katerega letajQuery112306015975773627906_1609534638322?