JAMARKA NI VEČ NA INTENZIVNEM ODDELKU: Zdravstveno stanje 33-letnice boljše

Slovenija

Zdravstveno stanje 33-letne jamarke, ki se je aprila ponesrečila v jami blizu Cerknice, se izboljšuje. Pacientka je bila z oddelka za intenzivno terapijo premeščena na oddelek za travmatologijo, so za STA danes potrdili v UKC Ljubljana. Dveh delavcev, poškodovanih v delovni nesreči v vrhniškem Hamex, pa ni več v UKC, so povedali.

Fotografija je simbolična.

Zdravstvenega stanja poškodovane jamarke v Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC) Ljubljana sicer ne želijo razkrivati, glede na to, da je bila z intenzivnega oddelka premeščena na navadni oddelek, pa je mogoče sklepati, da se je njeno zdravstveno stanje izboljšalo.

Kot kaže, je boljše tudi zdravstveno stanje dveh delavcev, poškodovanih v delovni nesreči v vrhniškem Hamexu sredi februarja. Oba poškodovana se namreč ne zdravita več v UKC Ljubljana.

Jamarko so v UKC Ljubljana pripeljali 17. aprila, potem ko ji je med raziskovanjem nove jame blizu Cerknice na glavo padel večji kamen. Zaradi ozkih prehodov, ki so jih morali reševalci predhodno razširiti, so jo iz jame rešili po 30 urah.

Poškodovana delavca Hamexa pa so v UKC Ljubljana pripeljali 17. februarja, potem ko je v podjetju z ognjemetnimi izdelki prišlo do eksplozij. V nesreči je en delavec umrl, dva pa sta bila huje poškodovana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  12 .05. 2023 ob  19: 36
-2
Dobro jo sla v jamo se ponesrecla in zdej celo slovenijo zanima njeno zdravstveno stanje ali bo okrevala je z kolenom vse ok...
Moski hodimo v jame,luknje in vse kar se zapira in odpira.
Spodaj pise da je en delavec umru z pirotehnicnimi izdelki,jebat ga se zgodi