JADRALNA ZVEZA BO NOVEGA PREDSEDNIKA VOLILA ŠELE SEPTEMBRA: Po odstopu Jureta Orla jim manjka tudi nadomestni član izvršnega odbora

Slovenija

Izvršni odbor Jadralne zveze Slovenije (JZS) je na seji v Portorožu odločil, da bo volilna skupščina 8. septembra letos. Pripraviti jo morajo, ker je 21. maja Aljoša Tomaž zaradi osebnih razlogov nepreklicno odstopil z mesta predsednika JZS.

Aljoša Tomaž

Do naslednje redne in hkrati volilne skupščine bo JZS vodil starejši od dveh podpredsednikov, Samo Lozej. Po pogovorih s klubi in sedanjim vodstvom je pripravil vse potrebno, da se bodo lahko začeli volilni postopki.

Na prvi seji IO pod njegovim vodstvom so se vsi člani zahvalili Aljoši Tomažu za njegovo skoraj desetletno delovanje in vodenje JZS. Izrazili so pripravljenost, da bodo nadaljevali z delom in smerjo razvoja, ki ga je v JZS zastavil.

Jure Orel

IO JZS ima po statutu devet članov, zato bodo septembra poleg novega predsednika izvolili še nadomestnega člana, ker je lani odstopil Jure Orel. S tem bo IO zopet deloval v polni sestavi.

Drugi podpredsednik je najboljši slovenski jadralec v zgodovini Vasilij Žbogar, ki vodi tudi strokovni svet zveze.

IO na seji (z leve Vasilij Žbogar, Janez Zabukovec, Sebastjan Šik, Damijan Vuk, Marjan Matevljič, Tomaž Virnik, Samo Lozej, Karmen Pahor).

Tomaž je v svoji odstopni izjavi konec maja izpostavil drugačne poglede pri financiranju in organizaciji reprezentančnih vadbenih centrov, ker se nekaj klubov med drugim znova ni strinjalo s tem, da bi zveza vodila nacionalno panožno šolo.

IO je sedaj zadolžil prav vodjo stroke, Vasilija Žbogarja, da skupaj z Damijanom Vukom poskrbita za poenotenje sistemov, da bi lahko nadaljevali delo, ki ga je zastavil že Tomaž.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija