IZOLSKA OBČINA KLUBOMA PREDALA ŠEST NOVIH JADRNIC: Z njimi se bo pomorskih veščin učila že 9. generacija osnovnošolcev (FOTO, VIDEO)

Izola

Izolski župan Danilo Markočič je danes lokalnima jadralnima kluboma Burja in Olimpic predal šest novih jadrnic razreda optimist s pripadajočo opremo v skupni vrednosti dobrih 14.000 evrov. Kot je poudaril župan, želijo pomagati mladim, da se bodo v še večji meri športno udejstvovali.

"V občini Izola smo zavezani razvoju športa in to tudi dokazujemo," je poudaril Markočič.

Jadralna kluba Burja in Olimpic bosta dobila vsak po tri jadrnice, ki bodo namenjene šoli jadranja za osnovnošolce. Kot je navedel predsednik Olimpica Matjaž Musa, v sklopu projekta Jadranje in veslanje namreč že deveto leto zapored vsem izolskim četrtošolcem zagotavljajo možnost, da se v sklopu rednega pouka udeležijo enotedenskega tečaja jadranja.

Tako po njegovih besedah zdaj že deveta generacija mladih v Izoli "zna pokazati, s katere strani pihajo maestral, burja in jugo. Znajo izpluti, pripluti in poznajo osnovne mornarske veščine".

???? Videoutrinek z današnjega dogodka ☀️

Objavil/a Občina Izola - Comune di Isola dne Sreda, 14. julij 2021

Markočič pa je izpostavil, da so jadrnice plod dela slovenskega proizvajalca ter izrazil veselje, da so s tem podprli lokalno gospodarstvo. Plovila je namreč dobavilo podjetje Exo Boat iz Ankarana.

Župan je spomnil, da to ni edina investicija v izolski šport. Predvidoma do konca meseca bosta dobavljena še veslaška čolna, namenjena šoli veslanja za osnovnošolce, ki ju bo občina predala Veslaškemu klubu Argo Izola. Poleg tega so začeli urejati kolesarski park, v načrtu pa je tudi še nekaj projektov, ki jih je občina predvidela v proračunu za leto 2022.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija