IZOLSKA NUJNA MEDICINSKA POMOČ NA KOLESIH: Reševanje, ki razbremenjuje urgenco (VIDEO)

Izola

Reševalci na kolesih iz Izole so prejšnji mesec opravil 12 intervencij, za primerjavo, v celem lanskem poletju 26. In to kljub temu, da svoje delo opravljajo le ob vikendih med 10.00 in 18.00. Ekipo reševalcev na kolesih to poletje sestavlja 19 članov.

Ideja o reševalcih na kolesih se je porodila leta 2015 povsem prostovoljno, ko so skrbeli za varnost na Istrskem maratonu. Nekaj reševalcev je ponudilo svoja kolesa, na katera so namestili reševalne kovčke. Kolesa so dobra rešitev, ko je potrebno priti do manj dostopnih terenov.

Idejo so sčasoma razvili in kmalu okrepili svojo prisotnost na izolskih ulicah ter plažah. Nato so projekt prijavili za participativni proračun.

Trenutno ima 19 reševalcev kolesarjev na voljo dve električni kolesi z vso najnujnejšo opremo – obliži, fiziološka raztopina, tekočina za opekline, osnovne stvari za oskrbo manjših ran – in defibrilator. Cilj takšnih intervencij je zmanjšati obiske v urgentnem centru zaradi zadev, ki velikokrat niso tako resne kot ljudje morda mislijo, da so.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija